Even geduld...

We hebben een leuke traditie ingesteld. Wanneer onze kinderen (een) school verlaten, ga ik een paar dagen met ze weg, naar een bestemming in Europa naar keuze. Ons meisje Meike beet de spits af en koos voor een stedentrip Valencia. Ze wilde graag shoppen en naar het strand. Dat ze ook wat van de stad moest zien, nam ze voor lief.

We hebben een paar prachtige dagen in de stad gehad. Voor mij even afkicken, niet even naar links voor dat ene leuke koffietentje, niet even bij die nieuwe conceptstore kijken, niet even doorfietsen naar dat toffe strandtentje. Het was haar feestje, waar we allebei met volle teugen van hebben genoten. Het is bijzonder fijn om even 1 op 1 met een van je kinderen te zijn… Een kleine impressie:

ABCyou Bed & Breakfast

We verbleven bij de hippe B&B ABCyou, van de Nederlandse Daphne en Wouter. De ligging van de B&B is perfect, aan de rand van de upcoming wijk Ruzafa (hip & happening) en op max. 10 minuten loopafstand van het historische centrum. De winkelstraat Calle de Colon ligt vlakbij en wil je ’s avonds leuk uit eten dan hoef je alleen maar de hoek om te lopen. Niet alleen de ligging is fijn, ook het interieur mag er zijn! Wit, wit, wit met eigentijdse accessoires en eyecatchers. Wij zijn fan!

Historische stad

Voordat er geshopt mocht worden, bezochten we de oude stad. Wandelend door smalle straatjes, langs gekleurde huizen, over gezellige pleinen, door de centrale Mercado en langs terrasjes krijg je een goede indruk van het mooie historische centrum.

Valencia Beach

Hoe handig en leuk, Valencia is een goede fietsstad! We stapten op de fiets (te huur bij ABCyou) en reden door Jardín del Turia langs Ciudad de las Artes y las Ciencias naar het strand. Valencia heeft een prachtig breed zandstrand en een lange boulevard met restaurantjes. We ploften neer zodra we strand zagen, huurden een bedje, zwommen verschillende keren en lazen uren in onze boeken. Zalig!

Tapas & terrasjes

De zwoele zomeravonden zijn heerlijk. ’s Avonds komen de straten tot leven, verschijnen overal terrasjes en openen gezellige en lekkere restaurantjes hun deuren. We proefden tapas en hopten van terras naar terras totdat de dag op was.

La Mas Bonita

3 jaar geleden was ik voor het eerst in Valencia en bracht ik uren door bij het toen net geopende La Mas Bonita aan het strand. Inmiddels is deze hotspot zo hot dat je er nauwelijks nog een plekje vind. Ik kon het niet laten om even een kijkje te nemen en taart te proeven bij hun 2e locatie, in de wijk Ruzafa.

Sweet memories

Jaren geleden, toen ik nog veel tijd had ;-), maakte ik van elk uitje en elke vakantie een fotoalbum. Stapels fotoboeken heb ik, met ‘echte’ afdrukken maar ook digitale exemplaren. Ik ga het weer oppakken: dit bijzondere reisje met mijn meisje verdient een fotoalbum. Deze dagen samen waren zo fijn, een fotoalbum zal een mooie tastbare herinnering zijn.

RnJvbSB3aGVyZSBJIHN0YW5k

Praktische informatie:

Vliegen: Valencia ligt op slechts 2 uur vliegen van Nederland. Luchtvaartmaatschappijen (waaronder Transavia) hebben regelmatig aantrekkelijke tarieven!
Overnachten: We hebben 2 bijzondere adressen in de stad: B&B ABCyou aan de rand van Ruzafa en B&B Valencia Mindfulness Retreat in het historische centrum.
Fietsverhuur: ABCyou verhuurt fietsen aan de gasten, voor € 10,00 per dag. Op diverse locaties in de stad vind je fietsverhuurbedrijven of huur een fiets (incl. tour) via Baja Bikes.

Ook op zoek naar een leuke stad/strand combinatie voor een stedentrip? Lees ook: 5x de leukste steden aan zee.

Meer lezen over Valencia? Neem de Time to momo stedengids mee op je stedentrip.