Even geduld...

Hamburgertenten zoals je ze kent uit Amerikaanse films zijn leuk, maar de hamburgertenten anno nu zijn pas echt een feest om te zien en te proeven. Niet zo vreemd dat je er steeds meer ziet verschijnen op Hollandse bodem. Een van de leukste vind je in Hanzestad Zwolle: Ingeburgerd.

Creatief oogsnoep

Aan de Nieuwe Markt in Zwolle, op loopafstand van het station, vind je deze hotspot. Als je binnenkomt zie je het direct; hier hangt een fijne no-nonsense sfeer en er is nagedacht over de inrichting. Je kijkt je ogen uit, want de wanden zijn voorzien van mooie, creatieve tekeningen, maar ook stoer sloophout met een eigen stempel en hier en daar wat design uit Scandinavië. Je kunt plaatsnemen aan tafeltjes met oude schoolstoelen, aan de bar of op het terras op het zuiden. Liever thuis eten? Take away kan ook.

Tanden in Maxima

In de keuken staan echte grillmeesters die de boel flink opstoken. De hamburgers hebben leuke namen gekregen als ‘Brie-gitte Bardot’ (inderdaad met brie) en ‘H.K.H. Máxima’ met Argentijnse chimichurri. Ook de kwaliteit is niet standaard. Hier krijg je een (h)eerlijk exemplaar van het Vechtdal rund of Texels lamsvlees voorgeschoteld. Alleen lekker voor vleeseters? Welnee! Op de kaart staan ook niet te versmaden vegaburgers, zoals de ‘Heidi’ met verrukkelijke geitenkaas. Alle gebruikte broodjes zijn gemaakt van 100% biologisch haverkort.

Meer dan burgermekka

Naast 14 verschillende burgers worden er ook grillgerechten, salades en soepen bereidt. Denk aan Zwolse mosterdsoep, aubergine lasagne en appeltaart. Maar binnenlopen voor alleen een kop koffie kan natuurlijk ook. Zeker doen als de zon schijnt, want dan kun je extra genieten van het fijne, gezellige pleintje waar het aan ligt.

Ingeburgerd – Nieuwe Markt 25-26, Zwolle