Even geduld...

Ken je de Abruzzen, een regio in centraal Italië tussen Rome en de Adriatische Zee? Een prachtig stuk authentiek Italië met bergen, stranden, de mooiste dorpjes en gastvrije Italianen. John van B&B Casa La Farfalla Bianca tipt je 5 redenen om deze regio te bezoeken.

Toen Marleen vroeg of we het leuk zouden vinden om een blog te schrijven met 5 redenen waarom Abruzzo een bijzonder plekje is, was ik natuurlijk super blij. Ja, natuurlijk willen we dat! De volgende gedachte was '5 redenen'? Ik kan wel 20 of 30 redenen opschrijven als het mag.

Sm9obiBJbG9uYSBlbiBraW5kamU=TGEgRmFyZmFsYWwgQmlhbmNh

In het algemeen vind ik het 'bijzondere' aan Bijzonder Plekje het persoonlijke. Stuk voor stuk unieke plaatsen om te overnachten waar het de gasten met veel liefde en zorg naar de zin wordt gemaakt. Dat persoonlijke wil ik graag met jullie delen: 5 bijzondere plekjes in Abruzzo die voor ons heel speciaal zijn en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Lanciano

Slingerend langs wijnvelden en olijfbomen ligt op een half uurtje rijden bij ons vandaan de prachtige stad Lanciano. Lanciano is erg geliefd onder onze gasten omdat het verrassend veelzijdig is. Een oud centrum met historische straten waar je lekker doorheen kunt slenteren en kunt genieten van alle typische Italiaanse plaatjes. Anderzijds een modern nieuw centrum met een lange boulevard vol met leuke winkeltjes, ijssalonnetje en terrasjes waar je de lekkerste cafe macchiato drinkt. Vanuit Lanciano is het nog een kwartiertje naar zee dus prima te combineren met een dagje strand. Waarom is Lanciano voor ons zo bijzonder? Hier is vorig jaar onze dochter Luna geboren!

U3RhZGplIEFicnV6emVu

De Trabocchi-kust

Een uniek stukje kustlijn waar vissers heel lang geleden krakkemikkige houten vissershutjes bouwden op zee, omdat ze simpelweg te bang waren om het water in te gaan met bootjes. Nu, heel veel jaren later, zijn velen van deze hutjes in originele staat hersteld na jaren van verval. Een prachtig gezicht al rijdend langs de kustlijn. Met leuke dorpjes om te stoppen, bijvoorbeeld Marina di San Vito, om een hapje te eten. Reserveer op een trabocco voor lunch of diner. Veel van de vissershutjes zijn na de restauratie omgetoverd tot sfeervolle restaurants! Heerlijk eten op een unieke locatie. En niet te vergeten super romantisch! Zó romantisch dat ik enkele jaren geleden Ilona tijdens het diner bij Trabocco Punta Tufana ten huwelijk heb gevraagd!a3VzdA==VHJhYm9jY28yVHJhYm9jY280

Pretoro

Ze zei JA!

Pretoro is een prachtig bergdorpje hier vlakbij. Een aaneenschakeling van schattige huisjes in smalle straatjes waar je bijna vanzelf begint te fluisteren wanneer je er doorheen loopt. Het lijkt helemaal verlaten en toch woont er achter elk deurtje wel iemand. 's Avonds is het prachtig verlicht en kun je er heerlijk eten!

SW4gZGUgQWJydXp6ZW4=Voor ons huwelijksfeest hadden we bedacht om hier ons feest te houden. In het hart van Pretoro ligt een schattig familierestaurantje waar we zouden gaan eten. Dit huwelijksfeest hebben we nog te goed. We zijn in Nederland voor de wet getrouwd maar hebben na het organiseren van ons feest en het versturen van de uitnodigingen besloten om alles af te blazen. Geen zorgen! We zijn nog steeds ontzettend gelukkig samen. 9 maanden voordat het huwelijk zou plaatsvinden kwamen we ons droomhuis tegen waar we nu wonen. Een huwelijk in Italië én een huis kopen dat ging niet, dus die houden we nog tegoed. Ilona d'r jurk hangt nog, ongedragen, in de kast op dé dag te wachten. Ik kan haast niet wachten om haar in haar jurk te zien!

QXV0aGVudGllayBJdGFsaWU=

Canosa Sannita

Onze woonplaats en uitvalsbasis voor vele leuke dagjes uit! Een half uurtje naar het strand, een half uurtje naar de bergen en dichtbij het vliegveld van Pescara. De centrale ligging was voor ons heel belangrijk om voor onze Casa te kiezen. Maar vooral de warmte en vriendelijkheid van de inwoners! We zijn hier in een warm bad terechtgekomen en voelen ons hier echt thuis! Onze burgermeester is heel behulpzaam en staat altijd voor ons klaar. Ook om gewoon samen een wijntje te drinken.

Guardiagrele

Naast een wijntje zijn we gek op een goed kopje koffie. Als het werk het toelaat, gaan we graag op zondagochtend een kopje koffie drinken in Guardiagrele, een mooi dorp op een kwartiertje bij ons vandaan. Guardiagrele, ook wel 'het terras van Abruzzo' genoemd, is voor ons een bijzonder plekje omdat het zo lekker puur is. De sfeer is vredig, de mensen blij en het leven eenvoudig. Op zondag is het markt en gaan we graag met Luna naar het park, kopen een vers brood, koffie met een croissant en vaak ook een vers gebraden kippetje voor de lunch. Blijer kan je ons niet maken!

SGV1dmVscyBBYnJ1enplbg==TGFuZHNjaGFwIEFicnV6emVuNieuwsgierig geworden naar deze nog authentieke streek in Italië?

Neem een kijkje bij de B&B van John & Ilona: Casa La Farfalla Bianca