Even geduld...

Parijs heeft de perfecte ingrediënten voor een leuk weekend weg: niet te ver weg, mooie musea, goed winkelen, heerlijk eten & leuke activiteiten voor het hele gezin! Hieronder 3 leuke tips om te doen met kinderen in Parijs. Ook leuk als je onderweg naar je zomervakantie even een pitstop maakt in de stad.

1. Berges de Seine

Op de kade langs de Seine hebben de auto’s plaatsgemaakt voor een hoop leuke cafeetjes, een levensgroot labyrint en ganzenbord en een klimmuur voor kinderen. Neem de metro naar Invalides en je stapt zo uit op de kade. Onder de ‘Pont de Concorde’ kun je ’s avonds op je eigen muziek (via bluetooth) dansen onder de brug. De lichteffecten en discobal krijg je er gratis bij.

Berges De Seine – metro-station Invalides

2. Jardin d’Acclimatation

Aan de rand van de stad, midden in het Bois de Boulonge, vind je dit kleine pretpark. Er zijn hier tal van attracties, allemaal zeer geschikt voor kinderen. Varen in een brandweerbootje, paardje rijden, karten en zelf een heuse kinderachtbaan! Let wel op dat kinderen kleiner dan 130cm vaak begeleid moeten worden door een volwassene in de attracties. En als je net zo’n lieve vent hebt als ik mag je er misschien zelf even tussenuit piepen om het prachtige museum van Louis Vutton te bezoeken, ook in het park.

Jardin d’Acclimatation – ma t/m vr 10-18 | za, zo en in de vakantie van 10 – 20
Bois de Boulogne – 75116 Paris

3. Op pad met de step

Ik noemde het al in een eerder blog over Parijs: het is de ideale stad om de step van de kinderen mee naar toe te nemen. Lekker steppen is het vooral in de Jardin de Palais Royal, op het plein bij het Louvre. Eigenlijk overal zolang je maar wegblijft uit de kleine straatjes in Le Marais. De kinderen houden het er gemakkelijk de hele dag op vol!

Meer lezen over Parijs? Ga op stap met de Time to momo stedengids Parijs, boordevol tips, wandelroutes, hotspots…