Even geduld...

Toen ik nog jong was, was ik best wel een beetje jaloers op kinderen die op zeilkamp gingen in Friesland. Het avontuur, het plezier, nieuwe ervaringen, ik wilde ook heel graag. Het is er alleen nooit van gekomen. Toen onze dochter onlangs uitgenodigd werd om een paar dagen te komen zeilen in Friesland, was ik bijna nog enthousiaster dan zij. Alle hens aan dek, dat wordt dikke pret!

Hijs de zeilen

Wat een bof, dochterlief gaat niet alleen een paar dagen zeilen, het is ook nog eens prachtig weer tijdens haar zeilweekend. Met de auto volgeladen rijden we, vriendinnetje mee, naar Goingarijp, naar Zeilschool Garijp. Deze zeilschool aan de rand van het Sneekermeer bestaat inmiddels 50 jaar en heeft al heel wat kinderen enthousiast weten te maken voor de zeilsport. Ik laat ‘Peppie en Kokkie’ dan ook met een gerust hart achter, in de handen van ervaren instructeurs. Zonder telefoon, ze ‘moeten’ zich de komende dagen met elkaar en spelletjes vermaken.


Zeilschool Garijp heeft cursussen voor alle leeftijden. De allerkleinsten beginnen in een optimist, ben je al wat ouder dan stap je met een instructeur en medezeilers in een Valk. Supergezellig en leerzaam. Na een stuk theorie lekker het water op. ’s Ochtends bij het ontbijt maak je een lunchpakket klaar en daar ga je, op naar het Sneekermeer. Trossen los, hijs de zeilen!

Overstag!

Na twee volle dagen op het water (van 09.30 tot 17.00 uur met slechts een tussenstop voor de lunch) stapt onze dochter van boord. ‘Mijn kont, ik kan echt niet meer zitten!’ zijn haar eerste woorden om vervolgens enthousiast en blij haar verhaal te vervolgen. ‘Mama, het is echt heel leuk, ik mocht de zeilen hijsen en we gingen voor de wind en… ‘.  Ze zit vol verhalen die ik op weg naar huis te horen krijg. Over de leuke spelletjes die ze met elkaar hebben gedaan, de tafeltennis- en voetbaltafel, de gezelligheid op de slaapzaal, het lekkere eten ’s avonds aan lange tafels, de theorie, het zeilen, haar houten kont… en haar telefoon die ze geen seconde gemist heeft.  Ze is overstag, volgend jaar weer!

Praktische informatie:

Wat? Zeilkamp in Friesland
Waar? Zeilschool Garijp in Goingarijp
Zeilcursus: vanaf € 265,-
Huren? Bij Zeilschool Garijp kun je ook terecht voor het huren van een sup, kano, zeilbootje, sloep.
Meer weten? Bezoek de website van Zeilschool Garijp

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: