Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Kindvriendelijke hotels
Met kinderen in een hotel verblijven kan natuurlijk prima, maar het ene hotel is het andere niet. Bij sommige hotels is het bijzetten van een extra bed het maximaal haalbare, andere hotels zijn helemaal ingesteld op kinderen. We noemen een paar voorbeelden van zaken waarop je kunt letten als je op zoek bent naar een kindvriendelijk hotel, wat ook nog eens bijzonder is.

Een slaapplek voor iedereen

Het eerste waarop je let als je op zoek bent naar een hotel voor het hele gezin is waarschijnlijk het aantal slaapplekken of zelfs een speciale familiekamer. De meeste hotelkamers hebben twee slaapplaatsen, maar dit kan op verschillende manieren worden verruimd:

  • Er kan een extra bed worden bijgezet – let wel op of dit een ledikantje is, of een volwaardig bed waarin ook een groot kind of een volwassene kan slapen.
  • Soms zijn standaard extra bedden aanwezig – vast, of in de vorm van een slaapbank of een bed dat uit de muur of het plafond tevoorschijn komt. Helemaal fijn is het als er echt afzonderlijke ruimte zijn gemaakt van de ‘kinderkamer’, het zitgedeelte en/of de ‘ouderslaapkamer’.
  • Sommige hotels hebben tweepersoonskamers die door middel van een tussendeur met elkaar zijn verbonden. Dat is vooral ideaal als je reist met kinderen die groot genoeg zijn om zonder ouders in een aparte kamer te verblijven, en die al wat meer behoefte hebben aan privacy.
  • Ook leuk, hotels met speciale familiekamers. De perfecte situatie!
Een wit tweerpersoons bed en een stapelbed met wit beddengoed. Een stoere familiekamer
Familiekamer Teachinghotel Betlehem

Kindvriendelijke hotels met een keuken

Het kan allemaal nog mooier. Bij kleine kinderen wil je waaschijnlijk een flesje of potje warm kunnen maken en met grotere kinderen loopt het wel erg in de papieren als je elke maaltijd buiten de deur moet gebruiken. Dan is het extra fijn als zich in het hotel een keuken of kitchenette bevindt waarvan je – samen met de andere gezinnen die aan dezelfde gang verblijven – kunt gebruikmaken.

Met kinderen aan tafel, vol met lekkers
Ontbijthotel de Slaapfabriek

Andere extra’s in een kindvriendelijk hotel

En dan zijn er nog de details die je verblijf in een kindvriendelijk hotel extra aangenaam maken. Hierbij kun je denken aan beveiligde stopcontacten, een speelhoek (in het restaurant) en een speeltuin direct buiten het hotel. Ook de menukaart geeft een goede indruk van de mate waarin een hotel kindvriendelijk is.

Slaap jij wel eens met kinderen in een hotel? Dan kunnen we je deze bijzondere en kindvriendelijke plekjes van harte aanbevelen.

restaurant met verschillende tafels en een achterwand met groene tegels en krijtmuur
Restaurant L'Etoile