Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Kindvriendelijke vakantie in Europa
Op vakantie gaan met je kinderen is heerlijk, maar het plannen van zo’n vakantie kan een hele klus zijn. Helaas is lang niet elke accommodatie kindvriendelijk en dan wil je ook nog eens een omgeving waar leuke dingen te beleven zijn. Zo wordt het nog een hele puzzel om een vakantieadres te vinden dat past bij jou en je gezin. Daarom vind je hier een snel stappenplan op weg naar een heerlijke vakantie in Europa met kinderen.

Zo vind je de ideale vakantie met kinderen

Kindvriendelijke plekjes »

Brainstormen over de vakantie met je kinderen

Als je kinderen nog erg klein zijn, zal je alles zelf moeten bedenken voor je kindvriendelijke vakantie in Europa. Maar met wat grotere kinderen kun je heel goed overleggen over de volgende vakantie. Roep iedereen bij elkaar en hou een brainstormsessie. Vraag niet alleen waar iedereen graag naartoe zou willen, maar vooral wat ze het liefste willen doen tijdens de vakantie: kamperen of zwemmen misschien, of toch shoppen en ijsjes eten tijdens een stedentrip? Natuurlijk doe je zelf ook een duit in het zakje, maar laten we eerlijk zijn: als je je vakantie kindvriendelijk inricht, geniet je zelf uiteindelijk ook het meest.

Een ijsje met daarop een chocozoen platgedrukt, tijdens vakantie in Denemarken.

Bepaal je bestemming in Europa

Nadat jullie je favoriete activiteiten hebben gekozen, is het tijd om daar een bestemming bij te zoeken. Gelukkig biedt Europa eindeloos veel mogelijkheden voor een kindvriendelijke vakantie. Wat denk je van een vakantie met kinderen in de volgende landen:

  • Tijdens een kindvriendelijke vakantie in Oostenrijk kunnen jullie samen stoere bergwandelingen maken – echte avonturen waarover jullie nog vaak zullen napraten.
  • Een kindvriendelijke vakantie in la douce France leent zich goed voor kinderen die houden van elke dag zwemmen, samen croissantjes halen bij de bakker, picknicken met stokbroden aan zee. De kleinschalige vakantiedomeinen staan garant voor een geslaagde vakantie.
  • Lekker veel ijsjes eten tijdens je gezinsvakantie in Italië staat garant voor veel fijne jeugdherinneringen aan lange avonden. Met nieuwe vriendjes spelen op de camping van je glamping accommodatie of aan de rand van het zwembad bij je appartement. Zo heb je geen kind aan ze!
  • Olé, neem je kinderen mee! Op vakantie naar Spanje, waar het heerlijk zonnig is, waar je ‘s avonds samen proeft van tapas. Waar je stad & strand combineert voor een heerlijke vakantie.

Het is niet zo gek dat Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië populaire vakantiebestemmingen zijn in Nederland. In die landen hebben ze heel goed begrepen hoe de ideale vakantie met kinderen eruitziet. Er zijn volop kindvriendelijke adresjes te vinden waar alles aanwezig is voor een ontspannen vakantie, zoals verkoelende zwembaden en plekken waar kinderen de hele dag lekker kunnen spelen. Extra voordeel: er zijn eigenlijk altijd wel leeftijdsgenootjes uit Nederland te vinden om mee te spelen. Dat wordt nog moeilijk afscheid nemen als de vakantie er weer op zit.

2 meisjes die dikke pret hebben in het water tijdens de vakantie in Europa.

Ontdek kindvriendelijke vakantieadressen in Europa

Als je eerst focust op wat jullie het liefste willen doen en daarna pas op waar jullie dat kunnen doen, loont het zeker de moeite om niet alleen bekende, maar ook onbekende bestemmingen de revue te laten passeren. Wist je bijvoorbeeld dat Tsjechië nog steeds relatief voordelig is (altijd fijn als je met het hele gezin op vakantie bent) en dat Denemarken en Zweden misschien wel de meest kindvriendelijke vakantielanden van Europa zijn?

Misschien ben je nog bang voor zo’n toeristisch vakantieresort, met gillende kinderen en overvolle zwembaden? Maak je geen zorgen! Er zijn genoeg plekken waar de kinderen het enorm naar hun zin hebben, terwijl ook de ouders volop genieten van hun vakantie. Sfeervolle accommodaties die nog niet zijn ontdekt door het massatoerisme, zoals rustieke boerderijen en ware groene oases. Waar je alle tijd voor jezelf hebt, omdat de kinderen zich zo goed vermaken en je ’s avonds gewoon kunt aanschuiven voor een huiselijk diner. En wat zullen ze lekker (uit)slapen na al dat buitenspelen…

Kortom: laat je inspireren. Door de wensen van je kinderen en door deze bijzondere adressen waar kinderen meer dan welkom zijn.

Kinderen op een trampoline, bij een van de kindvriendelijke vakantieadressen in Europa.


Ook leuk om te lezen:
Denemarken: kindvriendelijk eiland Møn Op vakantie naar Denemarken met kinderen, bezoek het eiland Møn, slechts 650 km van Nederland. Veel te doen, mooi strand, goede voorzieningen. Marleen , 5 september 2015 Denemarken: 3 activiteiten voor tieners in Middelfart Ga jij naar Denemarken op vakantie en bezoek je het eiland Funen? Zet ook Middelfart op de planning. Deze drie toffe activiteiten mag je niet missen. Marleen , 22 mei 2018 Denemarken: 6 activiteiten voor kinderen langs de Limfjord Rust, ruimte en toch ook leuke activiteiten voor kinderen? Je vindt het langs de Limfjord in Denemarken. Liesbeth , 6 mei 2018 Engeland: 5x doen in North-Devon Bezoek je Engeland en meer specifiek de regio Devon? Sla North Devon niet over, de kust is spectaculair met veel bijzondere adressen! Marleen , 4 augustus 2017 Griekenland: liefde voor Corfu Ons favoriete eiland in Griekenland: Corfu! Het heerlijke klimaat, de mooie omgeving, de ontspannen sfeer. Lees onze tips! Ellen , 25 september 2016 De Franse Ardennen met kinderen Op vakantie met kinderen naar Frankrijk, maar niet te lang in de auto? Bezoek de Franse Ardennen. Veelzijdig en dichtbij! Marleen , 14 oktober 2014 Italië: geniet van een familievakantie Puglia Puglia was lang het best bewaarde geheim van Italië, dat lijkt langzaam te veranderen.Het is een topbestemming voor een familie vakantie! Marre , 26 september 2016 Portugal: Martinhal hotels, kindvriendelijkheid ten top Martinhal hotels in Portugal biedt de meest kindvriendelijke hotels die er zijn! Aan de Algarve, in Cascais of in Lissabon. Marleen , 20 oktober 2017

Zo vind je de ideale vakantie met kinderen

Zoek niet langer naar een kindvriendelijke vakantie in Europa, wij hebben de fijnste adressen waar kinderen welkom zijn voor je op een rij gezet.