Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Kleine campings in Nederland
Op zoek naar een kleinschalige camping? Bijzonder Plekje heeft een aantal bijzondere campings voor je op een rij gezet. Officieel erkende natuurkampeerterreinen, sfeervolle campings bij de boer, campings waar je kunt glamperen in pipowagen of safaritent. Laat je inspireren door het aanbod charmante kleine campings in Nederland..

De fijnste kleine campings die er zijn

Bekijk de leukste kleine campings »

In alle rust kamperen – het kan nog steeds!

Kamperen zit in de lift. Logisch: het is ook een ontzettend leuke manier om op vakantie te gaan. Je bent veel buiten en geniet zo optimaal van de natuur en het (hopelijk) mooie weer. Bovendien is kamperen nog relatief voordelig ook. Maar de populariteit van kamperen heeft wel een keerzijde: campings worden groter en drukker. Gelukkig zijn er nog genoeg leuke kleine campings in Nederland te vinden en wij wijzen je graag de weg.

Hippe kleine campings

Denk jij bij een camping aan ‘straatjes’ aaneengesloten kampeerplekken zonder privacy, waar overal barbecues roken, rommel rondslingert en de eigenaar geen tijd heeft om even een praatje te maken omdat hij te druk is met het bewaken van de orde? Daar word je niet vrolijk van. Zet dat beeld dus maar gauw uit je hoofd.

In plaats daarvan nemen we je in gedachten even mee naar een kleine camping. Een waar paradijsje dat je laat voelen hoe fijn kamperen nog steeds kan zijn. Hier kom je echt tot rust en geniet je van je privacy en (als je dat wilt) de volle aandacht van je gastheer en/of vrouw. Dat klinkt al een stuk beter toch?

Kamperen is gelukkig ook allang niet meer het afzien waar veel mensen het nog altijd mee associëren. Sterker nog, kamperen is comfortabeler dan ooit en helemaal van nu. We overtuigen je graag van de charme van kamperen, of dat nu is met je eigen kampeeruitrusting of in een van de leuke (glamping) accommodaties. Kies voor een kleine camping en je ervaart dat kamperen, in elke vorm, echt buitengeluk is. 

Welkomstbord op de camping in Groesbeek

Elke geselecteerde camping is uniek

Wat deze kleine campings extra leuk maakt, is dat ze allemaal net even anders zijn. Dankzij hun kleinschaligheid zijn ze authentiek gebleven en dat geeft ze een heel eigen sfeer. Vaak kun je er niet alleen met een tent terecht, maar hebben ze ook hippe logeerplekjes, zoals een yurt of een belltent.

Ook deze plekken bieden extra’s – alleen niet in de vorm van luidruchtige animatie. Misschien kun je er wel producten direct van het land kopen, of kun je ’s avonds aanschuiven voor een huisgemaakt diner. Elke plek heeft wel iets bijzonders en zo valt er elke keer weer van alles te ontdekken.

Kamperen kun je leren!

‘Kamperen is creperen’, wordt vaak beweerd door niet-kampeerliefhebbers. Kan zijn, hoeft écht niet meer. Tegenwoordig is er, naast het ouderwets kamperen met de tent, een leger aan mogelijkheden. Of je nu op fietsvakantie bent met zo min mogelijk spullen of fris gedoucht de tafel dekt op de veranda van je Tiny house, in beide gevallen kan het buitenleven uitstekend worden gevierd! Kamperen niet echt jouw ding? Ook jij kunt het leren (waarderen). Helemaal als je kiest voor een kleine camping. 

Geloof ons als we zeggen dat er vandaag de dag voor ieder wat wils is op de camping. Zelden spotten wij een onder de arm geklemde wc-rol en bijna alle campings in dit boek bieden originele accommodaties voor diegenen die gemak en comfort hoog op het verlanglijstje hebben staan.

Twijfel je of kamperen wel bij je past? Kies dan in ieder geval voor zo’n fijne kleine camping waar alles klopt!

De 5 leukste (kleine) campings Nederland

Wil je graag naar een van deze fijne kleine campings, maar twijfel je of ze echt wel leuk zijn? Ik tip je graag een paar van onze favorieten in Nederland. Buitengeluk gegarandeerd!

  • Tip 1: Bij Ons in Groesbeek is misschien wel een van de leukste campings van ons land. Gelegen aan een beek waar kinderen zich uren vermaken, met pizza-avonden waarbij iedereen aan lange tafels aanschuift, een gezellige Stübli voor als het slecht weer is, mooie plekjes om te staan en toffe accommodaties om heen te gaan.
  • Tip 2: Heel anders is Kampari in Friesland. Deze locatie heeft een glamping gedeelte met safaritenten en een pipowagen én een minicamping met twee enorme grote plekken. Vrijheid en privacy gegarandeerd dus.
  • Tip 3: Het Bos Roept in Noord-Holland is wel een van de favorieten! Een echte natuurcamping, omringd door bos en met een paar super toffe accommodaties.
  • Tip 4: Camping De Houtwal ligt aan een landweggetje en kenmerkt zich door vrolijkheid!
  • Tip 5: De Voscheheugte in Drente met een leuk sfeervol eethuis erbij.

Meer tips: in het boek ‘Ultiem Buitengeluk vind je een selectie van de mooiste campings in Nederland en België.

Op welke bijzondere kleine camping in Nederland ga jij genieten?

Vrolijk houten huisje op de campingDe fijnste kleine campings die er zijn

Kampeerliefhebbers opgelet: Bijzonder Plekje heeft een selectie gemaakt van charmante, sfeervolle en kleine campings in Nederland.