Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Kleine campings in Nederland
Op zoek naar een kleinschalige camping? Bijzonder Plekje heeft een aantal bijzondere campings voor je op een rij gezet. Officieel erkende natuurkampeerterreinen, sfeervolle campings bij de boer, campings waar je kunt glamperen in pipowagen of safaritent. Laat je inspireren door het aanbod charmante campings.

De fijnste kleine campings die er zijn

Meer kleine campings »

In alle rust kamperen – het kan nog steeds!

Kamperen zit in de lift. Logisch: het is ook een ontzettend leuke manier om op vakantie te gaan. Je bent veel buiten en geniet zo optimaal van de natuur en het (hopelijk) mooie weer. Bovendien is kamperen nog relatief voordelig ook. Maar de populariteit van kamperen heeft wel een keerzijde: campings worden groter en drukker. Gelukkig zijn er nog genoeg leuke campings in Nederland te vinden en wij wijzen je graag de weg.

Hippe kleine campings

Denk jij bij een camping aan ‘straatjes’ aaneengesloten kampeerplekken zonder privacy, waar overal barbecues roken, rommel rondslingert en de eigenaar geen tijd heeft om even een praatje te maken omdat hij te druk is met het bewaken van de orde? Daar word je niet vrolijk van. Zet dat beeld dus maar gauw uit je hoofd.

In plaats daarvan nemen we je in gedachten even mee naar een kleine camping. Een waar paradijsje dat je laat voelen hoe fijn kamperen nog steeds kan zijn. Hier kom je echt tot rust en geniet je van je privacy en (als je dat wilt) de volle aandacht van je gastheer en/of vrouw. Dat klinkt al een stuk beter toch?

Welkomstbord op de camping in Groesbeek

Elke geselecteerde camping is uniek

Wat deze campings extra leuk maakt, is dat ze allemaal net even anders zijn. Dankzij hun kleinschaligheid zijn ze authentiek gebleven en dat geeft ze een heel eigen sfeer. Vaak kun je er niet alleen met een tent terecht, maar hebben ze ook hippe logeerplekjes, zoals een yurt of een bell-tent.

Ook deze plekken bieden extra’s – alleen niet in de vorm van luidruchtige animatie. Misschien kun je er wel producten direct van het land kopen, of kun je ’s avonds aanschuiven voor een huisgemaakt diner. Elke plek heeft wel iets bijzonders en zo valt er elke keer weer van alles te ontdekken.

Een paar voorbeelden in Nederland

Wil je graag naar een van deze fijne plekken, maar twijfel je of ze echt wel leuk zijn? Ik tip je graag een paar van onze favorieten in Nederland. Buitengeluk gegarandeerd!

  • Bij Ons in Groesbeek is misschien wel een van de leukste campings van ons land. Gelegen aan een beek waar kinderen zich uren vermaken, met pizza-avonden waarbij iedereen aan lange tafels aanschuift, een gezellige Stübli voor als het slecht weer is, mooie plekjes om te staan en toffe accommodaties om heen te gaan.
  • Heel anders is Kampari in Friesland. Deze locatie heeft een glamping gedeelte met safaritenten en een pipowagen én een minicamping met twee enorme grote plekken. Vrijheid en privacy gegarandeerd dus.
  • In Drenthe ligt de bijzondere camping BuitenLand. Naast zelfgebouwde accommodaties zijn er ook kampeervelden waar je met je eigen tent of camper kunt staan.
  • Het Bos Roept in Noord-Holland is wel een van de favorieten! Een echte natuurcamping, omringd door bos en met een paar super toffe accommodaties.

Tip: in het boek ‘Buitengeluk, 30x logeren en kamperen in de natuur’ vind je een selectie van de mooiste campings in Nederland.

Op welke bijzondere camping ga jij genieten van de rust?

Vrolijk houten huisje op de campingDe fijnste kleine campings die er zijn

Kampeerliefhebbers opgelet: Bijzonder Plekje heeft een selectie gemaakt van charmante, sfeervolle en kleine campings in Nederland.