Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Kleine campings
Op zoek naar een kleinschalige camping? Bijzonder Plekje heeft een aantal bijzondere kleine campings voor je op een rij gezet. Officieel erkende natuurkampeerterreinen, sfeervolle campings bij de boer, campings waar je kunt glamperen in pipowagen of safaritent. Laat je inspireren door het aanbod charmante campings.

In alle rust kamperen – het kan nog steeds!

Kamperen zit in de lift. Logisch: het is ook een ontzettend leuke manier om op vakantie te gaan. Je bent veel buiten en geniet zo optimaal van de natuur en het (hopelijk) mooie weer. Bovendien is kamperen nog relatief voordelig ook. Maar de populariteit van kamperen heeft wel een keerzijde: campings worden groter en drukker. Gelukkig zijn er nog genoeg kleine campings te vinden en wij wijzen je graag de weg.

Spookbeeld van een camping

Denk jij bij een camping aan ‘straatjes’ aaneengesloten kampeerplekken zonder privacy, waar overal barbecues roken, rommel rondslingert en de eigenaar geen tijd heeft om even een praatje te maken omdat hij te druk is met het bewaken van de orde? Daar word je niet vrolijk van. Zet dat beeld dus maar gauw uit je hoofd.

Welkomstbord op de camping in Groesbeek

Kleine campings zijn anders!

In plaats daarvan nemen we je in gedachten even mee naar een kleine camping. Een waar paradijsje dat je laat voelen hoe fijn kamperen nog steeds kan zijn. Hier kom je echt tot rust en geniet je van je privacy en (als je dat wilt) de volle aandacht van je gastheer en/of vrouw. Dat klinkt al een stuk beter toch?

Verlichte belltent onder een sterrenhemel, op een kleine camping

Elke kleine camping is uniek

Wat kleine campings extra leuk maakt, is dat ze allemaal net even anders zijn. Dankzij hun kleinschaligheid zijn ze authentiek gebleven en dat geeft ze een heel eigen sfeer. Vaak kun je er niet alleen met een tent terecht, maar hebben ze ook hippe logeerplekjes, zoals een yurt of een bell-tent.

Ook kleinschalige campings bieden extra’s – alleen niet in de vorm van luidruchtige animatie. Misschien kun je er wel producten direct van het land kopen, of kun je ’s avonds aanschuiven voor een huisgemaakt diner. Elke kleine camping heeft wel iets bijzonders en zo valt er op elke camping weer van alles te ontdekken.

Een paar voorbeelden van kleine campings

Wil je graag naar een kleine camping, maar twijfel je of ze echt wel leuk zijn? Ik tip je graag een paar van onze favorieten:

  • Bij Ons in Groesbeek is misschien wel een van de leukste campings van ons land. Gelegen aan een beek waar kinderen zich uren vermaken, met pizza-avonden waarbij iedereen aan lange tafels aanschuift, een gezellige Stübli voor als het slecht weer is, mooie plekjes om te staan en toffe accommodaties om heen te gaan.
  • Heel anders is Kampari in Friesland. Deze camping heeft een glamping gedeelte met safaritenten en een pipowagen én een minicamping met twee enorme grote plekken. Vrijheid en privacy gegarandeerd dus.

Op welke kleine camping ga jij genieten van de rust?

 Ook leuk om te lezen:
Boek: Caravanity Gepimpte caravans zijn helemaal hip & hot. Inspiratie nodig om mee te doen aan deze hype? Lees het Caravanity boek van Caravanity. Marleen , 11 juni 2014 Getest: Eethuis en natuurcamping Voscheheugte Getest: een nachtje in een design trekkershut van natuurkampeerterrein de Voscheheugte in Drenthe. Lees waarom iedereen zo'n nachtje eens moet ervaren! Marleen , 7 maart 2016 Getest: Kampari glamping 24 uur Friesland voelt als een week vakantie. Wat is ons eigen land toch mooi! Lees je even mee hoe we ons nachtje Friesland hebben ervaren? Marleen , 29 juli 2016 Tip: De leukste campings van NL Op zoek naar een bijzondere camping? Bijzonder Plekje heeft de leukste campings van Nederland voor je op een rij gezet. Kijk snel! Marleen , 13 juni 2014 Slapen: ‘Bij ons in Groesbeek’ Camping 'Bij ons in Groesbeek', een hele leuke camping met originele logeerplekjes. Marleen , 2 april 2013 Slapen: 5x de leukste tipi’s Kies voor een tipi voor een romantisch verblijf met je geliefde of een vakantie met de kids. Wij tippen je de leukste tipi’s in Nederland en België. Lotte , 26 juni 2016 Drenthe: Ontdek de unieke Camping Buitenland Zoek je een bijzondere plek in Drenthe? Ga naar Camping Buitenland in Nieuw-Amsterdam, een van de meest originele plekken in de oerprovincie. Marleen , 10 juli 2018 Drenthe: ontdek de leukste tips voor de oerprovincie Ontdek oerprovincie Drenthe met deze leuke tips! Ga toeren in een vintage busje, op excursie met elektrische terreinwagen en slapen bij Het Buitenland. Marleen , 9 juli 2018 Gastblog: Plek tussen de vulkanen Liesbeth: 'Hoewel wij iedere zomer naar Zuid-Frankrijk rijden, lieten wij de Auvergne altijd links liggen. Tijd om daar verandering in te brengen!' Liesbeth , 9 september 2016