Even geduld...

2x eerder vierden we al vakantie bij Koe in de Kost in het Overijsselse Heeten. Voor onze kinderen de leukste vakantie van het jaar! Voor het eerst zijn we er nu in de herfst. Bang dat het nooit meer zo leuk zou worden als de voorgaande keren, blijkt mijn angst ongegrond. Koe in de Kost is leuker, leuker, LEUKST! 

Nu in de herfst lijkt Koe in de Kost mooier dan ooit. De zonsopgang met dauw, de koeien die voor ons raam voorbij komen, de warme herfstkleuren, de omgeving met wandel- & fietspaden die wachten om ontdekt te worden… Een week zal weer te kort blijken.

Wat maakt Koe in de Kost zo bijzonder?

Het logeerconcept van de familie Alferink is in veel opzichten uniek, ongeëvenaard zelfs. Dat alles mag hier op de boerderij speelt een grote rol, maar nog bepalender is de oprechte en hartverwarmende gastvrijheid van Boer Frans, Boerin Truus en zoon Lenn. Een warm welkom, een luisterend oor voor ieder kind, engelengeduld en onverdeelde aandacht. Het is zeldzaam hoe kinderen hier zichzelf kunnen en mogen zijn en wat er allemaal mag! Elk kind komt aan bod bij het koeien melken, kalfjes de fles geven, een rondje op de tractor. En ondertussen gaan de dagelijkse werkzaamheden gewoon door. Voor Boer Frans & Boer Truus is deze gastvrijheid vanzelfsprekend, voor gasten alles behalve dat.

Onze kinderen bevinden zich in de zevende hemel en vermaken zich de hele dag met:

* in de vroege ochtend eieren rapen
pasgeboren konijntjes knuffelen
kalfjes de fles geven en namen bedenken 
rondscheuren op de skelters
* hutten bouwen in de hooizolder
kalfjes geboren zien worden
gras maaien op de zitmaaier (een avontuur!)
een rondje bij Boer Frans op de tractor om te mesten
spelen met de honden
koeien uit de wei halen
koeien melken en verse melk meenemen voor pannenkoeken

en… en…

En ik? Ik geniet van een rondje vakantiehuis, de stralende en smoezelige gezichten van de kinderen en een kopje thee in de herfstzon! Kan het fijner?

Bekijk de video van Koe in de Kost en je begrijpt direct waarom het hier zo leuk is!