Even geduld...

Nijmegen wordt steeds leuker! Deze historische stad aan de Waal krijgt steeds meer hippe koffie- & lunchadressen. Bijzonder Plekje heeft de leukste plekjes van Nijmegen voor je op een rij gezet!

Sid en Liv
Houten tafeltjes met witte stoelen en een perzisch tapijt bij een hip koffie adres

‘Ontbijt-, lunch- & koffiewinkel’ Sid en Liv is een plek, waar je de hele dag kunt zijn. De lunchwinkel ligt in de Van Welderenstraat, waar steeds meer leuke zaakjes en initiatieven ontstaan. Bijkletsen met een cappuccino en huisgemaakte (appel-)taart, lunchen in de binnentuin of genieten van een high tea in huiselijke sfeer. Het allerleukste is, dat je gelijk inspiratie opdoet voor een cadeau of je huis. Wanneer je ook komt, je ziet altijd wel iets nieuws. Het is een hele kunst om met lege handen (en een lege maag) naar huis te gaan.

Sid en Liv – Van Welderenstraat 95  * Gesloten*

Bairro Alto
terras voor Bairro Alto, gezien vanaf het parkje

In het centrum zit Bairro Alto, een favoriet onder de Nijmegenaren. Een relaxte plek voor een koffie met huisgemaakte taart of een biologische lunch. Fijne sfeer, persoonlijke aandacht en in de zomer een prettig terras voor de deur.

Bairro Alto – Kannenmarkt 6

Down Town
Terras voor de mooie gevel met enorme grote ramen

Naast Bairro Alto (van dezelfde eigenaar) ligt Down Town. Hier wil je alleen voor het interieur al even binnenkijken. Veel wit, tegeltjes aan de wand en vintage stoelen. Hier mag je ontbijt de hele dag duren, eet je pannenkoeken in de vensterbank of geniet je van een kop koffie op het buitenlands aandoende terras.

Down Town – Kannemarkt 11

Saladebar MUNT
Etalage met bestickering van Saladebar Munt

Vrij nieuw in Nijmegen: Saladebar MUNT. Met een heerlijk licht en hip interieur, een kleine serre en fijne binnentuin. De gezondste lunchroom van Nijmegen, tevens afhaal van lekkere salades, soepjes & sapjes. Salades op maat, je bepaalt zelf wat er in je salade zit. Leuk & lekker!

Saladebar MUNT – Betouwstraat 28

Tati
Vintage tafel met houten stoelen en bijzonder blauw behang erachter

Bij buurtcafé Tati in Nijmegen is alles verantwoord. Het interieur bestaat uit tweedehands design. Oma’s servies krijgt hier een tweede leven, vintage meubels en jaren ’50 lampjes zorgen voor een fijne sfeer. Een eigentijds lunchadres waar alles uit eigen keuken komt. Geniet van een goede koffie terwijl de geur van verse worteltjestaart zich door de zaak verspreid. Laat je verrassen door dit bijzondere adres, waar liefde en aandacht de belangrijkste ingrediënten zijn.

Tati – Koolemans Beynenstraat 80

Eat, Sleep & Drink In-Credible
Hangstoel in de woonkamer van hotel Credible

Zo leuk dat in Nijmegen initiatieven zijn ontstaan als In-Credible. Het hotel is een trendy plek met Berlijnse sfeer; goed voor een lunch, borrel en lekkere happen in een creatieve omgeving. Eat, Sleep & Drink.

In-Credible – Hertogstraat 1

De Blonde Pater
Het grote en volle terras van de Blonde Pater in Nijmegen

Een gouden ouwe in Nijmegen: De Blonde Pater. Favoriet bij velen vanwege de lekkerste cappuccino en daarom verdubbeld in omvang. Best fijn dat je nu minder hard hoeft te zoeken naar een plekje.

De Blonde Pater – Houtstraat 62

Borboleta
Bistro stoeltjes voor de gevel van Borboleta

Naar Borboleta neem je je boek mee! Om te lezen bij je ontbijt of op het terras. Of, om ‘m te ruilen in de boekenkast! De lunchroom is een fijne plek voor je ontbijt of lunch. Door de mediterrane sfeer en met een zonnetje op het terras voel je je even op vakantie.

Borboleta – Lange Hezelstraat 95

De Meesterproef
Oude fabrieksgevel van de Meesterproef met lichtslinger ervoor. Keuken van de Meesterproefbehang van LP hoezen met oude kast er voor

De Meesterproef, een restaurant in de voormalige Honigfabriek in Nijmegen. De sfeer van buiten, stoer en industrieel, is binnen mooi doorgetrokken. Bij elke stap die je zet, zie je iets leuks. Mooie en inspirerende teksten op de vloer, Perzische tapijten, hoge onafgewerkte plafons, oude werkbanken en grote ramen. Inspirerend en lekker!

De Meesterproef – Waalbandijk 14

First things first
fabrieksgevel met terrasje en planten ervoor

Onder de Meesterproef op het Honig terrein zit First things First, waar je de lekkerste koffie van Nijmegen drinkt. Deze koffiebar, met open branderij, heeft naast koffie ook heerlijke taart en lunch. Vraag naar de verse huisgemaakte apple crumble, niet te versmaden!

First things first – Waalbandijk 14B

Citytrip Nijmegen?

Zin in een stedentrip Nijmegen? Er is genoeg te zien, doen en te beleven voor een paar dagen. Boek een verblijf bij Buitenhuisje Berg & Dal, vanwaar je zo de stad in fietst. Of verblijf bij het ‘wereldberoemde’ Oortjeshekken in de Ooijpolder. Gegarandeerd goed!

Lees meer tips voor je stedentrip Nijmegen