Even geduld...

In ons kleine kikkerland heb je misschien het idee dat je elke stad inmiddels al wel gezien hebt, maar niks is minder waar. Nederland kent veel gezellige stadjes waar maar weinig mensen vanaf weten. Ik deel mijn 3 favoriete onbekende steden met jullie.

Tip 1: Vestingstad Steenwijk

Steenwijk is een ontzettend mooi vestingstadje. Er zelf rondwandelen is leuk, maar je maakt een bezoek aan Steenwijk eigenlijk pas écht speciaal als je een stadswandeling gaat doen met een gids. Tijdens zo’n stadswandeling ontdekt je pas hoe veel bijzondere verhalen de stad heeft. Een bezoek aan het ‘Downtown Abbey van Overijssel’ mag niet ontbreken. Deze Jugendstil villa is nog helemaal in oude staat en fungeert tegenwoordig als museum. Hier loop je echt terug in de tijd.  

Tip 2: Zilverstad Schoonhoven

Schoonhoven is dé Zilverstad van Nederland. Verspreid over de galerieën die door de hele stad te vinden zijn, zitten edelsmeden die zilverworkshops geven. Onwijs leuk om samen met je moeder of een vriendin te doen.

Tip 3: Verrassend Heusden

Heusden is het best bewaarde vestingstadje van Nederland met een idyllische haven en historische straten. Ga tijdens een dagje Heusden dus ook zeker lekker op het terras aan het water zitten! 

Als je in Heusden bent, is het leuk om door te fietsen naar de Loonse en Drunense duinen, met aan de rand het idyllische theehuis de Maaihoeve.

Smalle weg in de stad Heusden

Bekijk de hele aflevering op Koffietijd

Ontdek ook deze plekjes: