Even geduld...

Bezoek je de Kop van Noord-Holland, trek er een paar dagen voor uit. Ben je op weg naar Texel? Plak er een dagje extra aan vast en ontdek dit mooie stukje Nederland. Logeer bij een van de adressen die we voor je hebben geselecteerd: 5x bijzonder overnachten in de Kop van Noord-Holland.

1. Fortwachtershuis Fort Kijkduin

De Stelling van Den Helder bestaat uit verschillende historische verdedigingswerken uit de tijd van Napoleon. Een van die verdedigingswerken is Fort Kijkduin, gelegen aan zee. Binnen de muur van het fort staat het Fortwachtershuis, te huur als accommodatie voor twee personen. De ligging is uniek. In een fort, met uitzicht op zee. Hoor hoe de wind om het huis waait, de meeuwen krijsen, de golven tegen het land slaan. Wanneer om 17.00 uur de deuren van het museum sluiten, ben je alleen in het fort. Hoe leuk is dat!

Fortwachtershuis Fort Kijkduin – Admiraal Verhuellplein 1, 1789 AX Huisduinen

2. Het Torentje aan zee

Tegenover Fort Kijkduin staat Het Torentje, een voormalige kustwachterstoren. Nergens slaap je dichter aan zee en met een mooier uitzicht dan hier in het Torentje. Als gast heb je een volledig appartement tot je beschikking met boven in de toren een zitkamer. Je kunt hier de hele dag wel doorbrengen, staren over het water, met een verrekijker zeehonden spotten, de boten naar Texel volgen, de Lange Jaap bewonderen en kijken naar het idyllische dorpje Huisduinen. Maak samen een lange strandwandeling of zak neer op het terras bij Storm aan Zee. Romantiek voor twee!

Kustwachterstoren – Zeeweg, 1789 AC Huisduinen

3. Duynpark het Zwanenwater

Van april tot eind oktober ben je van harte welkom bij Duynpark het Zwanenwater, op steenworp afstand van het strand bij Callantsoog. Op het kleine park staan sfeervolle tentlodges (safaritenten), beachlodges, trekkershut en belltenten. Allemaal even mooi, stoer en comfortabel ingericht. Hoe fijn om hele dagen buiten te leven en buiten te zijn. Wandel naar de zee, strijk neer bij een van de strandtenten (tip: strandtent Stoer), bewonder de zonsondergang en wandel op je gemak weer terug. Dit is geluk!

Duynpark het Zwanenwater –  Uitlandseweg 3 1759 JG Callantsoog

4. Strandhuisjes Julianadorp

Op de uitgestrekte stranden in de Kop van Noord-Holland staan bij Julianadorp aan Zee de strandhuisjes van Landal. Moderne strandhuisjes, pal aan zee. Hoe bijzonder om wakker te worden met zeezicht, om hele dagen op het strand door te brengen, om te turen naar zeehonden, om in slaap te vallen met het ruisen van de zee…

Strandhuisjes Julianadorp

5. B&B Villa Nieuwland

B&B Villa Nieuwland ligt pal aan de Waddenzee. Vanuit de achtertuin loop je een trapje op om op het dijkje uit te kijken over niets anders dan zee, lucht en vogels. Eindeloos ver… Dit bijzondere stukje Nederland in de Kop van Noord-Holland heet Wieringen, een voormalig eiland. Villa Nieuwland, een rijksmonument, heeft drie stijlvolle gastenkamers en is genomineerd voor ‘beste bed & breakfast van Nederland’. Niet voor niets natuurlijk. De smaak, de sfeer, de ligging, de verwennerij door gastvrouw Martine… een perfect adres voor levensgenieters.

Villa Nieuwland – Gemeenelandsweg 116, 1779 GD Den Oever

Ontdek de Kop van Noord-Holland

Ontdek ook deze plekjes: