Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Korte vakantie
Herken je dat gevoel, dat je na een nachtje of weekendje weg het idee hebt op vakantie te zijn geweest? Zo'n korte vakantie kan je het gevoel geven dat je een heerlijke lange vakantie hebt gehad. Slecht een of twee nachtjes weg en met energie voor tien weer naar huis. Heerlijk!

Kies jij voor een korte vakantie?

Waarschijnlijk zit je – net als zoveel mensen – vast aan een bepaald aantal vakantiedagen per jaar. Hoe je die verdeelt, bepaal je zelf – eventueel in overleg met je werkgever. Als tijd niet de beperkende factor is, dan is je vakantiebudget dat waarschijnlijk wel. Daarvan bepaal je de verdeling natuurlijk helemaal zelf. Maar waar heb je nu meer aan: aan één lange vakantie, of meerdere korte vakanties?

Het hele jaar op korte vakantie

'Vroeger’ (nog niet eens zo heel lang geleden) gingen de meeste mensen nog volgens een redelijk vast patroon op vakantie: een lange zomervakantie, eventueel in het voorjaar op wintersport en misschien nog een korte vakantie met bijvoorbeeld Pasen, Hemelvaart of Pinksteren. Maar mede dankzij een verschuiving in de schoolvakanties (veel scholen hebben nu een meivakantie van twee weken) en goedkopere vliegtickets waardoor je het hele jaar door naar aantrekkelijke bestemmingen kunt, is dat de laatste jaren veranderd. Stedentrips zijn enorm populair en wat zijn er veel leuke accommodaties bijgekomen voor als je even een paar dagen weg wilt!

Kort maar krachtig

Langzaam maar zeker stappen we af van het idee dat je lang op vakantie moet om ècht bij te komen. Want ook – of misschien wel juist – tijdens een korte vakantie kun je enorm genieten. Stel je voor: je zit ’s morgens nog op je werk, neemt (afhankelijk van je reistijd) eventueel een middagje vrij en ’s avonds zit je al met een drankje op het terras van je heerlijke vakantiebestemming. Je begint met een dagje wellness, maakt een fijne wandeling en gaat een dagje de stad in om de bezienswaardigheden te bekijken of lekker te shoppen. Zo heb je na een paar dagen al het gevoel dat je veel langer weg bent geweest. Dat is nog eens ultiem opladen!

Vaker op een korte vakantie

Het grootste voordeel van korte vakanties is natuurlijk dat je vaker op vakantie kunt en niet weer een heel jaar hoeft te wachten tot de volgende zomervakantie. Als je slim omgaat met de feestdagen en je vakantiedagen, kun je in een jaar heel veel (lange) weekendjes en (mid)weekjes weg. Door handig online te boeken hou je het nog betaalbaar ook. En thuiskomen van vakantie is een stuk prettiger als je weet dat je over een paar weken alweer mag, toch?