Even geduld...

Ik struin internet af op zoek naar het vakantiehuis waar ik zou willen wonen. Breng mijn vakanties door in huizen waar Kevin McCloud* maar wat graag zou aanbellen. Ik boek stekjes die pagina's kunnen vullen in woontijdschriften** en waar klusjesmannen doelloos ronddwalen. Dit jaar stuit ik op Fermette Lot.

RWVuIGh1aXMgYWxzIGluIGVlbiB3b29ubWFnYXppbmUuIA==De 130 jaar oude boerderij ligt rustig verscholen aan een doodlopend weggetje in Saint Aout, in het departement Indre in Frankrijk, midden tussen de landerijen. Ik bekijk enthousiast de foto's en constateer dat eikenhout alleen voorkomt in de oude draagbalken van de enorme slaapkamer, comme il faut!

Midden juli, het is zondagochtend vroeg en ik zit daadwerkelijk aan de keukentafel van Fermette Lot, genietend van koffie en een eerste heuse Franse croissant. Het met veel liefde voor design ingericht huis is een lust voor het oog. Over elk detail is nagedacht. De kunstvoorwerpen, de talloze lampen, de bijzondere verzamelingen, de snuisterijen. Ik bedenk dat ik dit 'paleisje' voor 2 weken mijn huis mag noemen.

Eind juli, het is vrijdagavond en ik zit aan de lange buitentafel van Lot. Het is 22.30 uur en nog steeds warm, vleermuizen vliegen af en aan. Morgen vertrek ik, terug naar Nederland. De witte bollampen, opgeladen door de zon, geven de tuin een sprookjesachtige aanblik en ik hoor hélémaal niets. Of toch? Een stemmetje in mijn hoofd; 'we gaan nog niet naar huis, nog lange niet…'

* Britse designer, schrijver en presentator van het woonprogramma 'Grand Designs' (De grote verbouwing)
** VT-wonen kijkt binnen bij Fermette Lot, augustus 2012