Even geduld...

Nooit geweten dat Zuid-Tirol zó mooi is! Ik wist eerlijk gezegd niet eens dat het in Italië lag. Maar sinds ik op uitnodiging deze provincie onlangs bezocht, ben ik geen Zuid-Tirools groentje meer. En kan ik je vertellen wat Zuid-Tirol, tussen hooggebergte en wijngaarden, te bieden heeft. Beter nog, ik laat het je zien. We trappen af met een prachtig meer: Lago di Braies. 

T3AgZGUgZm90bw==

Een van de mooiste meren in de Alpen

Lago di Braies (of in ‘t Duits: Pragser Wildsee) ken je misschien van Instagram. Als ik dat zeg, snap je wel wat ik bedoel. Er worden heel wat mooie plaatjes geschoten rondom dit meer. En ben je er eenmaal zelf, dan doe je al gauw vrolijk mee. Geloof me.  

Want: helder blauw-groen water. Houten bootjes (die je kunt huren). Imposant rotsgebergte op de achtergrond. En in ons geval een paar mysterieuze wolken voor dat beetje extra sfeer. In juli en augustus kun je het beste ’s ochtends vroeg of later op de middag gaan om de drukte te omzeilen.

TGFnbyBkaSBCcmFpZXMgMw==TGFnbyBkaSBCcmFpZXMgNA==

Neem even de tijd om een rondje om het meer te lopen. Schenk je onverdeelde aandacht tijdens de ongeveer één uur durende wandeling aan dit natuurjuweel. En dan thuis nog lang nagenieten van alle mooie plaatjes van Lago di Braies! 

TGFnbyBkaSBCcmFpZXMgNw==TGFnbyBkaSBCcmFpZXMgMTA=Praktische informatie:

Handig: Voor meer informatie ga je naar de officiële vakantiepagina van Zuid-Tirol.
Praktisch: Wij sliepen in het Post Hotel in San Candido en reden in plusminus een half uur met de auto naar Lago di Braies. Je kunt de auto vlak naast het meer parkeren en er is gelegenheid om een drankje te doen of even naar de wc te gaan.
Fun fact: Rond Lago di Braies wordt de Italiaanse serie ‘Un passo dal cielo’ opgenomen en dat trekt natuurlijk Italiaanse toeristen. 
Roeien: Voor een half uurtje in een roeiboot betaal je 12 euro. 
UG9zdCBIb3RlbCB2b29yIG9uZGVyYWFuIGRlIGJsb2c=TGFnbyBkaSBCcmFpZXMgNQ==