Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Landgoedkeuken Utrecht
Lunchwinkel
vanaf 1 persoon
vanaf € 5 Koffie met lekkers
Ga naar de website

Eten en drinken van het landgoed

De Landgoedkeuken ligt, anders dan de naam doet vermoeden, in het centrum van Utrecht. Een bijzonder plekje voor ontbijt, lunch, borrel én biologische producten van Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt.

Eten en drinken van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

In het Betuwse Beesd ligt het enorme landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Het landgoed heeft restaurants, verkoopt eigen jams, chutneys, kazen en vlees, en organiseert ieder jaar de Landgoedfair. Sinds kort vind je Mariënwaerdt ook buiten de poorten van het landgoed, in de Landgoedkeuken in het centrum van Utrecht.

Landgoedkeuken in hartje Utrecht

Al van een afstand springt de Landgoedkeuken in het oog. De witte luifels met het wapen van het landgoed stralen je tegemoet. Binnen combineert de Landgoedkeuken een hippe en stijlvolle inrichting met de landelijke charme van het landgoed. De hoge, houten lambriseringen passen prima bij de okergele, fluwelen stoelen en strakke groene banken. Thee en koffie krijg je hier in oma’s theekopjes, je taart op oud-Engelse bordjes.

Biologische keuken

De Landgoedkeuken is iedere dag open. Schuif aan voor het ontbijt, de lunch of een borrel. In vrijwel alle gerechten zijn de eigen biologische producten van het landgoed verwerkt: landgoedkazen, Lakenvelder vlees, chutneys, jams en sauzen bijvoorbeeld. Probeer vooral het notentaartje, naar recept van de barones. De Landgoedkeuken is voor meer dan 80% biologisch en mag daardoor het gouden EKO keurmerk dragen. Alle landgoedproducten zijn ook te koop in de kleine Landgoedwinkel die je in de Landgoedkeuken aan de Korte Jansstraat vindt.

Ga naar de website


Landgoedkeuken Utrecht Korte Jansstraat 5, 3512 GM Utrecht

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: