Even geduld...

Wanneer ik onderweg ben voor Bijzonder Plekje of op vakantie ga, dan zoek ik online het adres van de bestemming, grijp mijn telefoon en gebruik de 'kaartfunctie' om me de weg te wijzen. Dat was 'vroeger' wel anders. Hoe makkelijk en handig het reizen nu gaat, de kaartfunctie is altijd up-to-date, ik mis het gebruik van een ouderwetse landkaart. Wanneer ik voorheen een nieuwe bestemming bezocht, ging ik eerst naar de reisboekhandel voor een goede kaart. Uren vermaakte ik me met routes uitstippelen, de omgeving uitkammen en ontdekken waar we precies naar toe gingen. Heerlijk! Hoewel nu nauwelijks nog echte kaarten worden gebruikt, is mijn liefde voor landkaarten gebleven. 

(Scratch Map via VT Wonen)

Posters

Van een wereldkaart zijn zoveel leuke varianten te vinden. Van kleine posters in alle kleuren tot wandvullend behang. Ken je de 'kraskaart' ofwel Scratch Map? Je krast de landen open waar je bent geweest. Ook grappig is de de wereldkaart poster die je zelf in kunt kleuren. Zo zie je duidelijk waar je al bent geweest. Of heb je de ouderwetse schoolwandkaarten gezien? Die vintage optie vind ik ook prachtig!

Aan de wand

Een landkaart aan de wand is een echte eyecatcher. Niet alleen mooi om naar te kijken, je wordt ook regelmatig geprikkeld om even weg te dromen naar verre oorden. Bij mijn werkplek heb ik een nog lege witte wand, waar ik een landkaart wil ophangen. Niet alleen om naar te kijken, maar ook om actief te gaan gebruiken. Het idee is om met een speld aan te geven waar ik overal al ben geweest. Nu twijfel ik alleen nog welke kaart ik ga ophangen. Ga ik voor een wereldkaart, omdat ik, voordat ik met Bijzonder Plekje begon, zoveel over de wereld gereisd heb? Ik kan al zo 80 spelden prikken! Of… kies ik voor Europa en ga ik de kaart ook zakelijk gebruiken door aan te stippen op welke locaties er een Bijzonder Plekje zit? Zo zie ik in een oogopslag waar ik nog op ontdekkingsreis kan gaan om voor jullie (en uiteraard voor mezelf) nieuwe plekken te ontdekken. 

Keuzes, keuzes, keuzes…. Heb jij een goede tip voor me?

*Bijzonder Plekje samen met posters.nl*