Even geduld...

Vakantie Lapland

Het hoge noorden
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken

Op vakantie naar Lapland

Lapland spreekt tot ieders verbeelding. Van de ijzig koude winters tot lange zomerdagen waarop het niet donker wordt. Dit land van de Sami is uitgestrekt, leeg en van ongekende schoonheid. In zomer en winter een bijzondere bestemming!

Over Lapland

In het noorden van Scandinavië ligt Lapland, verspreid over Noorwegen, Zweden, Finland en zelfs een stukje Rusland. Het is het land van de Sami en van ontelbaar veel rendieren. Van uitgestrekte dennenbossen, woeste wateren, ruige bergen en verlaten natuurgebieden. Van donkere winterdagen en lange zomerdagen. Van de middernachtzon, de poolnacht en van het begeerde noorderlicht.

De hoogtepunten van winters Lapland

Er zijn tal van redenen te geven waarom je minstens één keer in je leven Lapland moet bezoeken. De knisperende kou, de krakende sneeuw, de wondere witte wereld en de sfeer zijn slechts enkele redenen. Voor deze hoogtepunten bezoek je Lapland:

  • Het noorderlicht - magisch om te zien...
  • Een husky safari - once in a lifetime!
  • Per sneeuwscooter door besneeuwde bossen - een sprookje
  • Sneeuwwandelen - omringd door stilte
  • IJsvissen - geduld noodzakelijk
  • Skiën - alleen op de wereld

En wat dacht je van de Finse sauna, opwarmen bij een knetterend haardvuur, rozig in slaap vallen... 

Bijzonder overnachten in Lapland

Bij een bijzondere bestemming hoort een bijzondere overnachting. En die heb je in Lapland! Kies je voor een Finse kota, een comfortabele lodge of een van deze unieke accommodaties?

  • Aurora Dome Finland: In het noorden van Fins Lapland ligt Torassieppi Winter Village. Hier slaap je in de Aurora Dome, een comfortabele tent in iglo stijl met open haard en fantastisch uitzicht.
  • Granö Beckasin: Een bijzondere en betaalbare lodge in het zuiden van Zweeds Lapland. Kies voor een verblijf in een Bird’s Nest, een luxe suite in de boom.
  • Svansele Wilderness Centre: Logeren in een hotel of stoere wildernishut, voor de ultieme Lapland ervaring.
  • Het icehotel in Zweden: Dit ijskoude hotel in Jukkasjärvi is wereldberoemd en wordt elk jaar opnieuw gebouwd. Voor de die hards onder ons.

Zin om te gaan?Leuk om te lezen
Lapland: 5 avontuurlijke activiteiten Op vakantie gaan naar Lapland is bijzonder en voor velen een lang gekoesterde droom. Je verbljif in de sprookjesachtige witte wonderwereld is om nooit te vergeten. Met deze avontuurlijke activiteiten maak je je reis compleet. Marleen Brekelmans, Lapland: betoverend mooi Lapland heeft een grote aantrekkingskracht, ook op reizigers die de ‘hele wereld’ al gezien hebben. Lapland betovert en verovert je hart! Marleen Brekelmans, Lapland: Cool overnachten in het ijshotel in Zweden Wanneer je naar Lapland gaat, dan mogen een sneeuwscootertocht, huskysafari en het Noorderlicht niet ontbreken. Zet deze tip ook maar snel op je bucketlist: een rondleiding (of beter nog een overnachting), in het IJshotel in Zweden. Bijzonder, indrukwekkend en cool! Marleen Brekelmans, Boek: De keukentafel van het Noorden Het boek 'De keukentafel van het Noorden' van Yvon Jaspers is zo'n mooi boek, je laat het wekenlang op tafel liggen om keer op keer door te bladeren. Over fika, hygge en andere kleine geluksmomenten. Marleen Brekelmans, Zweden: De magie van Lapland Een hondensledetocht, rendieren in de sneeuw, het Noorderlicht zien... Voor velen lijken deze fenomenen onbereikbaar, maar ze zijn dichterbij dan je denkt. De magie van Zweden vind je in Zweeds Lapland en ligt binnen bereik! Marleen Brekelmans, Impressie: Zweeds Lapland Zweeds Lapland, voor velen een bestemming op de bucketlist. Begrijpelijk! De natuur, de rust, de ruimte, de winters, het Noorderlicht... Mocht je een keer de kans hebben, ga! Ik laat je in beeld zien waarom een bezoek aan Zweeds Lapland zo'n goed idee is. Marleen Brekelmans, Slapen: bijzonder overnachten Fins Lapland Op zoek naar een bijzondere winterbestemming? Laat je verleiden tot een bezoek aan Fins Lapland. Unieke dome tent, Noorderlicht, sneeuwgarantie... Marleen Brekelmans,