Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Op vakantie naar Lapland
Een vakantie Lapland spreekt tot ieders verbeelding. Van de ijzig koude winters tot lange zomerdagen waarop het niet donker wordt. Dit land van de Sami is uitgestrekt, leeg en van ongekende schoonheid. In zomer en winter een bijzondere vakantiebestemming!

Bijzonder overnachten

Bekijk de bijzondere plekjes »

Waar ligt Lapland?

In het noorden van Scandinavië ligt Lapland, verspreid over Noorwegen, Zweden, Finland en zelfs een stukje Rusland. Het is het land van de Sami en van ontelbaar veel rendieren. Van uitgestrekte dennenbossen, woeste wateren, ruige bergen en verlaten natuurgebieden. Van donkere winterdagen en lange zomerdagen. Van de middernachtzon, de poolnacht en van het begeerde noorderlicht. Van stilte en rust. Van droomvakanties…

De hoogtepunten van winters Lapland

Er zijn tal van redenen te geven waarom je minstens één keer in je leven een vakantie Lapland moet boeken. De knisperende kou, de krakende sneeuw, de wondere witte wereld en de sfeer zijn slechts enkele redenen. Voor deze hoogtepunten bezoek je Lapland:

  • Het noorderlicht – magisch om te zien…
  • Een husky safari – once in a lifetime!
  • Per sneeuwscooter door besneeuwde bossen – een sprookje
  • Sneeuwwandelen – omringd door stilte
  • IJsvissen – geduld noodzakelijk
  • Skiën – alleen op de wereld

En wat dacht je van de Finse sauna, opwarmen bij een knetterend haardvuur, rozig in slaap vallen…

Bijzonder overnachten tijdens je vakantie Lapland

Bij een bijzondere bestemming hoort een bijzondere overnachting. En die heb je in Lapland! Kies je voor een Finse kota, een comfortabele lodge of een van deze unieke accommodaties voor jouw vakantie Lapland?

  • Aurora Dome Finland: In het noorden van Fins Lapland ligt Torassieppi Winter Village. Hier slaap je in de Aurora Dome, een comfortabele tent in iglo stijl met open haard en fantastisch uitzicht.
  • Granö Beckasin: Een bijzondere en betaalbare lodge in het zuiden van Zweeds Lapland. Kies voor een verblijf in een Bird’s Nest, een luxe suite in de boom.
  • Svansele Wilderness Centre: Logeren in een hotel of stoere wildernishut, voor de ultieme Lapland ervaring.
  • Het icehotel in Zweden: Dit ijskoude hotel in Jukkasjärvi is wereldberoemd en wordt elk jaar opnieuw gebouwd. Voor de die hards onder ons.

Zin om te gaan?
Het hoge noorden

Lapland is een droombestemming. Het Noorderlicht, hondensledetochten, een sneeuwscootertocht... Maak je dromen waar tijdens een vakantie Lapland!