Even geduld...

‘Dames en heren, over enkele minuten landen we op de luchthaven van Kittilä. Het is een mooie heldere dag, bijna windstil en de temperatuur is -23 graden.’

‘Met mijn neus tegen het vliegtuigraam gedrukt, kijk ik uit over de wondere witte wereld beneden me. Langzaam glijdt het landschap aan me voorbij: witte wegen, besneeuwde daken van houten huizen en met een dik pak sneeuw bedekte bomen zover mijn oog reikt. Bij het horen van de temperatuur gaat er even een koude rilling door me heen. Tegelijkertijd giert de adrenaline door mijn lijf. Zoveel moois te bewonderen en dit is nog maar het begin!

Wanneer ik de trap afdaal en de eerste stappen in de sneeuw zet, haal ik diep adem. De kou lijkt de binnenkant van mijn neus te bevriezen. Net boven de horizon staat de zon, die lange schaduwen werpt over de witte wereld en mijn hart verwarmt. Mijn avontuur gaat beginnen: ik ben in LAPLAND!’

Adrenaline en verwondering gaan hand in hand in Lapland

Komt het door de rust, de ruimte, de oneindigheid? Of zijn het de besneeuwde bomen die nauwelijks nog zichtbaar zijn onder hun witte jas? Door het feit dat Fins Lapland meer rendieren heeft dan inwoners of door de huskies met hun hoge aaibaarheidsfactor? De spanning of het noorderlicht zich laat zien of het gevoel dat de rest van de wereld voor even niet lijkt te bestaan?

Ik verwonder me over de schoonheid van de witte wereld en voel mijn hart sneller kloppen bij elke stap die ik zet. Lapland betovert me! En mij niet alleen…

Droombestemming Lapland

Lapland heeft een grote aantrekkingskracht, ook op reizigers die de ‘hele wereld’ al gezien hebben. Praat erover met anderen en je ontdekt dat bij menigeen een vakantie naar Lapland op de ‘bucketlist’ staat. Een reis naar het magische noorden van Europa is een droom voor velen. Wat ben ik een geluksvogel dat deze droom werkelijkheid wordt. Er is alleen één probleem. Even je bucketlist afvinken is er niet bij. Eenmaal in Lapland geweest, krijg je heimwee en wil je zo snel mogelijk weer terug.

Lapland specialist

Gelukkig is daar Voigt Travel, de Lapland specialist. Al wil je nog 10x terug naar Lapland, er is genoeg te beleven om elke keer iets anders te zien en doen. Een sneeuwscooter safari? Op zoek naar het noorderlicht? Bijzonder overnachten in Fins Lapland?

En Lapland, of het nu Fins, Zweeds of Noors Lapland is, is makkelijker te bereiken dan je denkt. Er gaan wekelijks vluchten naar 5 verschillende bestemmingen in Zweden en Finland. Ga je voor een lang weekend, een midweek of langer; je programma kan ingevuld worden zoals jij het wilt. Samen een weekendje naar Lapland en toch alle hoogtepunten meemaken? Het kan! Laat je informeren en adviseren door de Lapland specialist. Met eigen vluchten, veel ervaring, kennis en enthousiasme helpt het team van Voigt je graag aan jouw droomreis naar droombestemming Lapland.

Nieuwsgierig naar mijn avonturen?

Naar Lapland? Dit móet je er doen!

Ontdek ook deze plekjes: