Even geduld...

Veel mensen dromen ervan naar het buitenland te verhuizen om een B&B te beginnen. Wij hebben er ook over nagedacht. Lekker naar het zonnige zuiden, veel buiten, lang tafelen. Toch zijn er altijd redenen om het niet te doen; mijn voornaamste reden is dat ik niet zonder mijn familie zou kunnen.

Ik heb dan ook bewondering voor mensen die de grote stap wel zetten, zoals Rolf en Karen. Zij hadden helemaal geen plannen om te emigreren. Tot ze bijna tien jaar geleden tijdens een vakantie in Zuidwest- Frankrijk langs een vervallen boerengehucht reden. Het was meteen raak, liefde op het eerste gezicht.

Iedereen welkom

Die toevallige ontmoeting bleek de start van een idyllisch vakantiedorp, Le Mayne de Boulède. De vervallen boerenwoningen zijn in de afgelopen jaren omgetoverd tot sfeervolle vakantiehuizen met authentieke details. Een grote open haard, Franse tegelvloeren en zware balken tonen het originele karakter. Door het aanpassen van enkele woningen is Boulède een plek waar iedereen welkom is, waar je bijzonder mag zijn. Ideaal voor gezinnen die aanpassingen nodig hebben, maar het liefst normaal vakantie vieren.

Rolf en Karen voelen zich bevoorrecht dat ze hier met hun drie dochters Danne, Fien en Marthe mogen wonen en dat voel je. Ze werken vol overgave en bieden net dat beetje extra. Een oppasservice in de ochtend, zodat ouders nog even kunnen blijven liggen, speciale (kinder-) activiteiten, massages, een verrassingsmand vol lekkernijen en een luisterend oor. Karen staat open voor alles en zorgt er voor dat iedereen tot zijn recht komt.

In de buurt bezoek je de mooie middeleeuwse kastelen, struin je over brocantemarktjes of verken je per ‘lelijke eend’ het glooiende landschap. Zover zijn wij niet gekomen, het zwembad, de hangmat en de veranda waren te fijn! ‘Joie de vivre’.

 

Ontdek ook deze plekjes: