Even geduld...

Bloesemtijd | Bloeiende fruitbomen

Bloeiende bloesems
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken

Bloesemtijd

Het is bijna zo ver, de bloesemtijd komt er aan. De warme lentezon doet haar werk goed. Nog heel even en dan staan miljoenen fruitbomen in volle bloei. Elk voorjaar trekken tienduizenden bezoekers naar de boomgaarden, om al fietsend en wandelend te genieten.

Bloesem in de Betuwe

Een van de meest bekende gebieden in Nederland om de bloesem te bewonderen is de Betuwe. Jaarlijks komen duizenden bewonderaars genieten van de bloeiende pracht. Wanneer de bloesemtijd precies is, hangt af van het weer. Meestal is april de beste maand om de bloesem te bewonderen. Speciaal uitgezette wandel- en fietsroutes leiden je langs de meest mooie boomgaarden. 

De bloesemtijd begint met de witte pruimenbloesem, gevolgd door de kersen. Vervolgens zijn de perenbomen aan de beurt en als laatste kleuren de bomen roze van de appelbloesem. 

Bed of Flowers in Gelderland

Het beroemde Appeldijkje

Wanneer je de bloesempracht wilt bewonderen, dan kun je er bijna niet omheen om langs het Appeldijkje te fietsen of wandelen. De beroemde Appeldijk is een van de mooiste voorbeelden van de jaarlijkse bloesempracht. In het Betuwse Tricht, bij Landgoed de Mariënwaerdt, slingert de dijk langs de Linge en lange rijen appelbomen. Een pracht gezicht! Leuk in combinatie met een verblijf in het Buitenlevenhuisje op Landgoed de Mariënwaerdt of een bezoek aan het landgoed.

Buitenlevenhuisje op Landgoed de Mariënwaerdt

Bloeiende heuvels

Wist je dat er in Zuid-Limburg ook veel bloeiende boomgaarden te bewonderen zijn? De glooiende heuvels zien er in het voorjaar uit als een bloementapijt. Bij elke bocht een nieuw tapijt om je over te verwonderen. Trek je wandelschoenen aan, ontdek per fiets de boomgaarden of huur een Vespa of lelijke eend om op ontdekking te gaan. Tussen de prachtige vakwerkhuizen liggen fraaie, karakteristieke hoogstamboomgaarden. En, Zuid-Limburg heeft een streepje voor op de rest van Nederland. Doordat het in het zuiden van ons land vaak een paar graden warmer is, bloeit de bloesem er eerder.

Hoeve de Plei in Zuid-LimburgBloeiende bloesems
De bloeiende boomgaarden in ons land trekken elk jaar tienduizenden bezoekers in het voorjaar. Boek een nachtje weg en geniet.
Bed in de Betuwe B&B en schoonheidssalon, Betuwe vanaf € 85 per nacht
tot 2 pers.
Een geheim plekje: Landgoed Hemmen! Deze plek biedt rust en ontspanning. Combineer je verblijf met een schoonheidsbehandeling in de Beautykamer.
B&B ‘t Lingeveld B&B, Betuwe vanaf € 82 per nacht
tot 4 pers.
Bed & breakfast met luxe gastenkamers en een bruidssuite in een hooiberg, in de Betuwe. Sfeervol, romantisch, tussen Arnhem en Nijmegen.
B&B Dalauro B&B , Zuid-Limburg vanaf € 95 per nacht
tot 2 pers.
Een bijzondere B&B in het Zuid-Limburgse heuvellandschap. Altijd welkom! Luxe kamers, table d'hôte en sauna.
Hoeve de Plei Familiehotel, Zuid-Limburg vanaf € 102 per nacht
tot 6 pers.
Hotel Hoeve de Plei ligt in het mooie Limburgse heuvellandschap en is een gemoedelijk, sfeervol familiehotel met Hästensbedden.
Bed of Flowers B&B met 2 kamers, Gelderland vanaf € 110 per nacht
tot 2 pers.
Bed of Flowers is een idyllisch gelegen b&b, kleurrijk en bijzonder. Een kleinschalig, romantisch en kleurrijk gastenverblijf vol bloemen.
Boerderij De Rit 10-persoons vakantiehuis, Betuwe vanaf € 450 per weekend
2 - 10 pers.
Een 10-persoons vakantiewoning op een boerderij in Zoelen, in de Betuwe. Authentieke elementen met hedendaags comfort gecombineerd. Met sauna.
Buitenleven vakantiehuisje 8-persoons vakantiehuis, Gelderland vanaf € 480 per week
2 - 8 pers.
Een unieke vakantiewoning op Landgoed de Mariënwaerdt, geschikt voor zes tot acht personen. Hip en kleurrijk ingericht.
Bij ons op zolder B&B en vakantiehuis, Betuwe vanaf € 80 per nacht
tot 6 pers.
Een B&B en vakantiehuis in de Betuwe. De drie kamers in de Steltenberg bieden plaats aan zes personen. Perfecte uitvalsbasis Betuwe.