Even geduld...

Leuke stedentrip

Even ertussenuit? Kies voor een leuke stedentrip!
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken

De leukste stedentrips

Wat doe je als je er nodig eens tussenuit moet, maar nog lang geen vakantie hebt? Dan plan je gewoon een leuke stedentrip. Of je nu kiest voor een stedentrip in Nederland of daarbuiten, je hebt bij thuiskomst gegarandeerd het gevoel dat je op vakantie bent geweest. Klinkt goed? Meteen regelen dan, dat stedentripje!

De voordelen van een leuke stedentrip

Dat is meteen het eerste grote voordeel van stedentrips: ze zijn zo geregeld. Eigenlijk heb je alleen vervoer en een plek om te overnachten nodig. Ook erg fijn is dat je zo’n stedentrip helemaal kunt aanpassen aan je wensen en mogelijkheden, bijvoorbeeld aan je budget of de vrije dagen die je hebt. Een leuke stedentrip in Nederland past makkelijk in een weekendje weg en hoeft helemaal niet duur te zijn. Ontdek ook eens een minder bekende stad, dat maakt het soms zelfs nog leuker. 

Onze Lieve Vrouwenplein Maastricht

Leuk voor iedereen

Reis je niet alleen, maar heb je ook rekening te houden met de wensen van anderen? Dan zit je met een stedentrip helemaal goed. In een stad vind je winkels, musea, leuke koffieplekjes, goede restaurants en bezienswaardigheden allemaal dicht bij elkaar, zodat iedereen zich er wel kan vermaken. Voor natuurliefhebbers is er eigenlijk altijd wel een goede verbinding naar een natuurgebied vlak bij de stad. Om nog maar te zwijgen van de soms indrukwekkende stadsparken. Ook kinderen kunnen zich in een stad onmogelijk vervelen met alles wat er te doen is. Ideaal toch?

Leuke koffietentjes in de stad

De volgende stap: een bijzonder plekje vinden

Heb je er al zin in? Zorg dan dat het niet bij vage plannen blijft. Zet meteen de eerste stap: een bijzonder plekje vinden om te overnachten. Want je duikt natuurlijk niet zomaar het eerste de beste onpersoonlijke hotel in! Juist bij een stedentrip is het fijn om ’s avonds te kunnen ‘thuiskomen’ op een persoonlijke plek die echt bij je past. Zo maak je je stedentrip nog leuker en heb je ook nog eens locals bij de hand, die je met tips op weg kunnen helpen. Wij hebben wel een paar ideetjes voor je waar je zo’n bijzondere overnachting voor je stedentrip vindt… 

Hello I am Local in HaarlemLeuk om te lezen
Stedentrip: 10 redenen om naar Nijmegen te gaan Nijmegen is de perfecte bestemming voor een stedentrip. Waarom? 10 redenen om te gaan! Marleen Brekelmans, Stedentrip: Leiden Op zoek naar de leukste adressen in Leiden? Laat je inspireren door onze tips. Jorieke Arntz, Slapen: Pillows hotel Amsterdam Onlangs is in Amsterdam het Pillows Anna van den Vondel Hotel geopend, gevestigd in een monumentaal pand aan het Vondelpark. Een eerste impressie! Marleen Brekelmans, Stedentrip: 4 x koffie drinken in Delft Ambassadeur Jolanda: 'In de categorie ‘Ik hou van Holland’ staat Delft bij mij op nummer één. Natuurlijk, Delft is de stad van Vermeer, Willem van Oranje en Delfts Blauw, maar wat mij betreft ook van de leukste koffiezaakjes. Je vindt ze op loopafstand van elkaar, want Delft is klein en knus. Ik neem je graag mee op sleeptouw!' Jolanda Spoelstra, Stedentrip: Arnhem Arnhem is een leuke en veelzijdige stad aan de rand van de Veluwe. Cityreporter Femke sliep een paar nachten bij B&B Suus at the Park en tipt haar favoriete adressen! Femke Ditmars, Stedentrip: 4 redenen om Woerden te bezoeken Stedentrip in gedachten? Wedden dat Woerden niet bij je opkomt? Daar breng ik graag verandering in! 4 redenen om een bezoek aan Woerden in je agenda te zetten. Marleen Brekelmans, Stedentrip: Den Haag, stad aan de zee De Haagse Strandhuisjes bieden je het beste van twee werelden: zon, zee & strand en Den Haag aan de andere kant. Een fijne combinatie! Vanuit de strandhuisjes ben je zo in de stad, waar zoveel te ontdekken is dat je gegarandeerd tijd tekort komt. Marleen Brekelmans, Stedentrip: 5x kop koffie in Utrecht 5 fijne plekken voor een kop koffie in Utrecht. Lisanne van Bier en Appelsap tipt je haar favorieten. Lisanne Davids-Busink, Stedentrip: Hippe hotspots in Nijmegen De leukste en lekkerste koffie- & lunchadressen van Nijmegen. Deze hotspots wil je niet missen als je Nijmegen bezoekt. Marleen Brekelmans,