Even geduld...

 

Buiten leven, wakker worden van de eerste zonnestralen, zien hoe de natuur ontwaakt… Met je blote voeten in het gras, voor het slapen gaan nog even naar de sterren staren: de charme van het kamperen en glamperen. Maar, hoe vind je die ene leuke, kleinschalige camping op een bijzondere locatie?

Zoek niet langer! Ik heb de leukste campings van Nederland voor je op een rij gezet, van privé kampeerplek tot gezellige tipi, van mobiele camping tot charmecamping.

Welkomstbord op de camping in Groesbeek

Landgoedcamping Buiten

Stel je voor: een glooiend landschap met grazende blonde koeien, stroompjes, bos en wilde weide met aan een zandpad een camping. Het bestaat, gewoon in Drenthe! Landgoedcamping Buiten heet het… en eigenlijk is dit een goed bewaard gebleven geheim adres. Kampeer in het veld of huur de Boslodge, een van de buitenbedden of in ‘Buitenbeentje’, de caravan. ’s Avonds aan de lange tafel aanschuiven voor een smakelijk diner. ’s Ochtends wakker worden met de geur van vers brood uit de ontbijtmand. Kom mee naar Buiten!

Bij ons in Groesbeek

Camping Bij ons in Groesbeek is zo leuk! Je kunt er niet alleen met een eigen tent terecht, ze verhuren de meest originele plekjes om te logeren. Van huiskar tot jachthut, van tipi tot pipowagen. En dan die leuke veldkamers, op een van de mooiste plekken op de camping. Overdag speel je in de beek, wandel je door de heuvels van Groesbeek, fiets je naar Duitsland of bungel je in de hangmat. Liever in de Dutch tub? Het kan hoor! En ’s avonds schuif je gezellig aan voor een diner in de buitenlucht.

Twee witte tipi's in een weilandEen zelfgebouwde tentkamer met kleurrijke kozijnen

Kampari

Op het Friese platteland zijn Wendy en Willem een heerlijke camping gestart, met luxe safaritenten en een romantische pipowagen. Rust en ruimte om je heen, dat is de kracht van Kampari. Geen animatie team, geen georganiseerde activiteiten: je komt  helemaal bij, terwijl er in de omgeving genoeg te zien en te doen valt!

Luie stoelen met een bontje met een wijntje en uitzicht over het weiland

Natuurcamping ’t Olthuys

B&B ’t Olthuys heeft een officieel Natuurkampeerterrein met één kampeerplek voor tent, vouwwagen, caravan of camper. Kamperen in alle rust, met volledige privacy en de luxe van privé sanitaire voorzieningen. En… een groot natuurgebied als achtertuin. Hoe cool is dat, de hele camping voor jou alleen!

Een hangmat onder een grote boom

In het Wijland

Marleen van In het Wijland heeft iets unieks bedacht: een mobiele kampeerplek. Elk jaar verplaatst ze haar camping, met pipowagen, tipi’s, lekkere hangmatten, een buitendouche, hot tub en (ont-)sleurhut naar een andere locatie. Een vertrouwd gevoel op een andere plek: een uniek logeerconcept!

’t Goeie Leven

Deze camping heeft iets bijzonders! Naast leuke tipitenten en safaritenten kun je je eigen kampeerplek naar wens inrichten. Een picknicktafel bij je tent? Liever een hangmat? Of elke ochtend de krant? Ervaar op deze Brabantse camping ’t Goeie Leven, je kunt ’s avonds nl. heerlijk dineren in de bistro. Ik zeg: doen!
Een bakplaat op een driepoot met op de achtergrond de bistro van camping 't goeie leven met een vol terras.

Wat is jouw favoriete camping in Nederland?

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: