Even geduld...

Er is bijna geen beginnen aan, om ál die leuke nieuwe hotspots in Utrecht te bezoeken. Maar voor wie zich er toch aan wil wagen (doen!), drie toppers op een rij die echt een bezoekje waard zijn.

Cornelis

In de wijk Wittevrouwen vind je Cornelis. Een beetje verstopt, dat zit de koffiezaak annex winkel annex één-kamer-hotel aan de Maliestraat. Cornelis heeft meerdere functies. Je kunt er binnenstappen voor een kop goede koffie of thee, werken aan de grote tafel, lunchen of een stuk taart eten met een vriend(in). Als je het leuk vindt, kun je ook nog iets meenemen naar huis. Koffiebonen of verse honing bijvoorbeeld. 

En je kunt er dus ook logeren, want achter de zaak zit een één-kamer-hotel. Ontzettend knus en smaakvol ingericht. Er is een kleine tuin, een eigen badkamer en een keukentje. Echt, hier wil je logeren. Superfijne stek en ook de ligging in de mooie wijk Wittevrouwen is top. 

Waar? Maliestraat 16, Utrecht

Five City Spa

Even helemaal tot rustkomen dat kan bij Five City Spa, een hotspot die toevallig ook in de wijk Wittevrouwen te vinden is. Eenmaal binnen bij de fijne spa, ben je direct zen. De sfeer is heel fijn en wat ziet het er hier mooi uit. Hippe lampen bungelen aan het plafond en aan de muur vind je steigerhouten schappen. Groot is de Spa trouwens niet, wat de plek des te leuker maakt.

Op het menu staan heel veel te lekkere behandelingen. Ga voor een uitgebreide massage (de duo massage met een vriend(in) of zwangerschapsmassage) of een gezichtsbehandeling. Waar je ook voor kiest, het is altijd goed. Er wordt gewerkt met natuurlijke producten van Perricone MD, die een pure zeelucht hebben. Het maakt je huid superzacht. Dus, helemaal zen worden in Utrecht? Dat kan bij Five City Spa! Na een bezoek aan dit fijne adres voel je je als herboren.

Waar? Obrechtstraat 40 (Wittevrouwen), Utrecht

Entree van de Five City Spa

Speck

De dag goed afsluiten kan bij Bar & Grill Speck, een nieuw restaurant op de kop van Ledig Erf – aan het einde van de Oudegracht. Supertof ingericht en dan die kaart, die volstaat met echte goede stukken vlees. Dat het restaurant in teken staat van vlees, dat valt al snel op. In enorme kasten hangen lappen vlees te rijpen. Want, het dry-aged vlees dat op de kaart staat smaakt het best na 30 dagen rijpen. 

Rib-eye, steak, ossenhaas of een goede burger, waar je ook zin in hebt, het staat op het menu. De gerechten worden geserveerd met dunne of dikke gekruide frieten met rozemarijn en knoflook. Heeel lekker! En dan het pand. Het is groot, hoog en beeldig. Kies een plekje aan een lange tafel, hoog of laag of volg de trap omhoog en kies daar een plekje. Terwijl je aan het drinken, kletsen en proeven bent zie je hoe de koks in de open keuken aan het werk zijn.

Waar? Ledig Erf 10, Utrecht