Even geduld...

Begin het nieuwe jaar goed en boek een van de drie minitrips in Zuid-Limburg. Wordt het een trip langs de mooiste en meest fotogenieke plekjes in de natuur, ga je met je kinderen op stap of kies je voor een geluksroute weg van de massa waarbij je ook nog eens oplaadt door een digitale detox? Wat je goede voornemens en wensen ook zijn voor het nieuwe jaar: Zuid-Limburg maakt ze waar!

Na een gezellig drukke december maand strekt januari zich vaak een beetje kaal en koud voor je uit. Geen agenda vol etentjes en borrels bij het haardvuur en een lege plek in huis waar nog niet zo lang geleden de kerstboom stond. Het lijkt er soms op dat wanneer de kerstlichtjes doven ik ook een beetje stop met stralen. Nu kan ik natuurlijk vol zelfmedelijden kliekjes van de kerststol naar binnen werken en bedenken dat mijn eerste goede voornemens al gesneuveld zijn. Of ik begin het nieuwe jaar goed en boek een minitrip van Limburg Lonkt naar het uiterste zuiden van ons land voor een kickstart van het nieuwe jaar. Daar waar mijn goede voornemens als vanzelf uitkomen.

Meer reizen

Veel mensen zijn van plan om meer te reizen. En hoewel Zuid-Limburg geen Eiffeltoren of Grand Canyon heeft, voelt deze regio met de hoogste bergen van ons land en een onverstaanbaar dialect als ons eigen binnenste buitenland. Daarnaast past het ook helemaal in de slow en duurzame reistrends van 2020: geen verre snelle tripjes maar dichtbij de tijd nemen voor al het moois. In Zuid-Limburg gaat dat vanzelf, het is bewezen dat het tempo hier een stuk lager ligt dan in de rest van ons land. Dus go with the Limburgse flow!

Grenzen verleggen

Ook het verleggen van grenzen staat op vele lijstjes. Dat is hier geen probleem! Op het Drielandenpunt in Vaals stap je namelijk letterlijk de grens over naar Duitsland of België. En omdat het ‘pas’ 150 jaar geleden is dat de Nederlanders zeggenschap kregen over dit gebied zie, proef en beleef je hier nog allerlei buitenlandse, grensverleggende invloeden.

Puur eten

Zuid-Limburg staat bekend om het bourgondische genieten. Wat deze levensstijl zo bijzonder maakt, is dat hij gevestigd is op respect voor dier en natuur. Recepten bestaan hier uit een scheutje eigen bronwater, een pondje natuurlijk wild en spek van scharrelvarken. Goudgele akkers zorgen voor verse broden en fruitgaarden vullen de vele vlaaien. Marineer dit alles in eigen hop en wijn en je hebt nog nooit zo puur gegeten. Landgoed Heerdeberg is de ideale plek om dit te ervaren.

Digital Detox

Dit is mijn nummer 1 goede voornemen: minder online aanwezig zijn en minder tijd verspillen op mijn telefoon. Waar kan ik daar beter mee beginnen dan in het Limburgse Heuvelland?! Ten eerste om de doodsimpele reden dat je op veel plekken gewoon geen bereik hebt met je telefoon. Daarnaast ook omdat gelukspsychologe Josje Smeets een heuse digitale detox tour heeft gemaakt. Deze start met het in de la gooien van je mobiel. Voordat je dat doet, check even haar minitrip want dat is een offline droom waarin je online rust vindt.

Minitrip #wegvandemassa

Minder uitgeven in het nieuwe jaar

Reizen en minder uitgeven gaan vaak niet echt hand in hand. Maar in Limburg zijn de meest waardevolle dingen voor niks: een 5-sterren landschap waar je onbetaalbaar kunt genieten! Eén van de minitrips is dan ook gemaakt door landschapsfotografen Vlinderlin en Groovypat, bekend op Instagram. Voor Limburg Lonkt gingen zij van de gebaande paden af en creëerden een route die uitnodigt om van af te wijken. Al dolend door het prachtige landschap kwamen ze langs de meest fotogenieke plekken.

Minitrip #instahotspotslimburg

Meer tijd voor en met elkaar

In de drukte van alledag vergeten we vaak te genieten met diegenen die ons het meest lief zijn. Wil jij daar het komende jaar ook verandering in brengen, maak dan samen met de kinderen de minitrip van het Belgische gezin ‘With kids on the road’. Deze trip zet alle neuzen, jong en oud, dezelfde kant op. Namelijk de lucht in, op zoek naar vlaai om te smullen en frisse lucht om te ravotten.

Minitrip #parentsprooflimburg

(foto: Groovypat)

Bewuster leven

Alle bovenstaande goede voornemens dragen bij aan een bewuster leven en dat is toch wel het ultieme doel. Mocht het nog niet duidelijk zijn; daar zijn ze in Limburg goed in! Dus boek nu je minitrip van Limburg Lonkt en geniet van alle kleine geluksmomentje die op je (Limburgse) pad komen. Een heel gelukkig nieuw jaar! Of zoals ze in Limburg zeggen: E glökkig nuuj jaor!

Meer tips voor een bewuster leven?

 

Ontdek ook deze plekjes: