Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Logeren bij de boer
Logeren bij de boer; een bijzondere manier om vakantie te vieren op de boerderij! Lekker buiten leven en genieten van de rust en het goede leven op het platteland. Vakantie op een boerderijcamping, overnachten in een safaritent, een sfeervolle B&B of een prachtig ingerichte vakantiewoning. 

Thuis op de boerderij

Word jij ook zo relaxt van het platteland? De geur van vers gemaaid gras, kippetjes die om je voeten scharrelen en af en toe een koe of geit die van zich laat horen… Boer zijn is hard werken, maar een vakantie op de boerderij is puur genieten. En het goede nieuws is: al dat leuks vind je vaak ook dicht bij huis.

Als je van accommodaties met een persoonlijke sfeer houdt, is een boerderij ideaal. Zodra je het erf op rijdt, kom je eigenlijk meteen bij het boerengezin thuis. Logeren bij de boer betekent dus ook een kijkje in het privéleven van de boer en/of boerin, en in hun dagelijkse werkzaamheden op en om de boerderij. Persoonlijker wordt het niet!

Twee safaritenten in een weiland, aan de rand van het bos

Proeven van het boerenleven

Dankzij die veelzijdigheid van een vakantieboerderij is je accommodatie meteen een plek waar van alles te beleven is. Terwijl je onthaast tussen de frisgroene weilanden en knuffelbare dieren, kun je meehelpen met koeien melken, varkens voeren, eieren rapen of appels plukken. Kies je in het juiste seizoen voor een boerenverblijf in Frankrijk of Italië, dan sta je misschien zelfs met je blote voeten druiven te stampen! Waar je ook bent, je bent al gauw de hele dag buiten aan het genieten van het boerenleven. Een bijzondere ervaring, waaraan je vast nog vaak zult terugdenken.

Twee kinderen met overal aan, zittend op de grond tussen de koeien

Lekker vies worden tijdens het logeren

Ook voor kinderen is logeren bij de boer een droom. Ze kunnen de hele dag naar hartenlust rondrennen en vies worden. Je hebt dus geen kind aan ze! ’s Morgens trek je ze gewoon hun laarzen en wat oude kleren aan en ze zijn klaar om alle hoeken en gaten van de boerderij te verkennen. Wedden dat ze je aan het einde van de dag met grote ogen en wijzende handjes allerlei verhalen vertellen?

Kinderen spelen in het hooi

Logeren bij de boer kan bijna overal

Het beste nieuws is nog wel: logeren bij de boer kan op veel meer plekken dan je denkt. Zelfs in de buurt van grote steden sta je soms verbazingwekkend snel met je voeten in het stro. Je hoeft dus niet te wachten tot je tijd hebt voor een verre vakantie op de boerderij – een weekendje vlak bij huis kan ook.

Weet jij al welke boerderij je kiest?

Luxe lodgetent met eethoek en hangstoel in een weiland