Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Persoonlijk getest
Logierhaus M
B&B
1 - 2 personen
vanaf € 110 per nacht

Design B&B bij de Duitse Noordzeekust

Logierhaus M is een bijzonder plekje in Nedersaksen, niet ver van de Duitse Noordzeekust. Een ‘secret hideaway’ voor levensgenieters en liefhebbers van design en interieur.

Een warm welkom bij Logierhaus M

De ‘M’ van Logierhaus M staat voor ‘Moin mitnanner’, een begroeting in Oost-Fries dialect wat zoveel betekent als ‘van harte welkom samen’ (ookwel ‘hallo’). Gastvrouw Melanie heet je van harte welkom op haar mooie plekje. In de stad en toch in alle rust. Het monumentale pand uit 1912 is onder architectuur verbouwd tot zes stijlvolle gastenkamers. De finishing touch in het interieur komt van Melanie, die binnenhuisarchitect is. In huis vind je oude details in de vorm van houten vloeren, deurkozijnen van toen en stukken ‘onbedekte’ muur. Zorgvuldig afgewisseld met hedendaags design; ‘Oost-Friesland met Scandinavisch schoonheid’. De zes kamers zijn allen anders, met een badkamer met inloopdouche en een kitchenette. Het ontbijt zet Melanie voor je klaar, zodat je ’s morgens de vrijheid hebt om te ontbijten wanneer je wilt. Mijn favoriete kamers? Logierzimmer 1 op de begane grond met de slaapkamer in een extra ruimte en Logierzimmer 4, licht en zonnig.

Werelderfgoed Waddenzee in Oost-Friesland

Logierhaus M ligt in het stadje Esens, in een rustige straat en toch op loopafstand van het centrum met winkels en restaurants. Op slechts 5 kilometer afstand ligt het strand en Werelderfgoed van UNESCO de Waddenzee. Huur een fiets in Esens en fiets langs de kust, direct langs het water, over dijken door leuke havenplaatsjes. Ontdek de charme van havenplaatsje Carolinensiel, ga eten met uitzicht over zee bij Hafensänger in Dornumersiel of ga met de boot naar Langeroog of Spiekeroog. Laat je verrassen door dit stukje Duitsland en de charme van Logierhaus M.

Bezig...
Ga naar de website
Tips van gastvrouw Melanie

  • Ga een dagje naar Waddeneiland Spiekeroog
  • Vis eten? Reserveer een tafeltje bij Hafenblick in Carolinensiel
  • Avondje uit? Ga dineren bij restaurant Fährhaus in Nessmersiel
  • In Norden een taartje eten bij Café Remmers en naar het Teemuseum
  • In Esens borrelen bij Plietsch, een hip restaurant en bar op loopafstandLogierhaus M Herrenwall 11 26427 Esens

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: