Even geduld...

Koffie hotspots schieten als paddenstoelen uit de grond. Zo ook in Rotterdam. Reis je met de trein naar Rotterdam Centraal, dan is een kort wandelingetje naar Lokaal Espresso een must. Hier wordt, heel toepasselijk, “eerste klas koffie geserveerd”, aldus Guido de trotse eigenaar.

Stoel erbij?

Lokaal Espresso is gevestigd in één van de eerste zeven bogen van het voormalige Station Hofplein en maakt deel uit van de zogenaamde Mini Mall. Hier vind je een mix van jonge, gepassioneerde ondernemers met unieke shops met bijvoorbeeld vintage kleding, handgemaakte accessoires of tweedehands meubels. Het zou dus zomaar kunnen dat je voor een latte macchiato komt en met een stoel onder de arm naar huis gaat.

Interieurinspiratie bij Lokaal Espresso

Als je aan komt lopen wil je (als het zonnetje schijnt) direct neerstrijken op het kleine, maar fijne terras, maar als ik jou was zou ik toch eerst even binnen kijken. Grote kans dat je je wilt omringen met de mooie, strakke, ruwe inrichting. Eén om door een ringetje te halen. Voorin staan grote plofstoelen, achterin is het lekker rustig en kun je plaatsnemen aan een lange tafel met goed leesvoer, maar je kunt ook aanschuiven aan een tafeltje naast de glanzende bar.

Lekker lokaal

De kaart biedt uiteraard allerlei soorten uitstekende koffie, maar je kunt hier ook terecht voor een ontbijt of lunch. Aanrader: vers zuurdesembrood met huisgemaakte hummus en een stuk carrot cake. Het woord lokaal in de naam is niet zomaar gekozen, want alle producten zijn waar mogelijk lokaal ingekocht. Jordy’s Bakery (gevestigd in de historische Rotterdamse Vertrekhallen) levert het brood en de muffins en de koffieleverancier is het Rotterdamse Giraffe. Wereldberoemd in Rotterdam onder de koffieliefhebber.

Praktische informatie:

Lokaal Espresso – Raampoortstraat 34 B, 3032 AH, Rotterdam.