Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Honden welkom
De Kraak van Van Dam
13-persoons vakantiehuis
1 - 13 personen
vanaf € 750 per weekend

Vakantiewoning in hemelse sferen

De Kraak van van Dam ligt in het Friese terpdorpje Oosterbierum en is een kerk uit 1888, omgetoverd in een ruime vakantiewoning voor maximaal 13 personen. Een ideale uitvalsbasis om te genieten van de rust en ruimte van het Friese land, de dorpjes, de dijken en het wad.

Hier staat de tijd stil

De kerkzaal van de Kraak van van Dam doet nu functie als woonkamer, de meest lichte, ruime, warme en comfortabele huiskamer die je ooit had. Ingericht met een mix van oude elementen en kleurrijke kunst. Rond de grote leeftafel zijn meerdere zithoeken, een fijne ‘kokkerel-keuken’ en een klassiek biljart. Alleen een klok ontbreekt, want tijd telt hier niet. Zorgeloos de dag door, genietend van de zwaluwen rond de kerk, van lekker eten en een goed glas wijn.

De kerk heeft vijf slaapkamers met plaats voor 13 personen: twee tweepersoonskamers op de eerste verdieping, een tweepersoons-, driepersoons- en vierpersoonskamer op de tweede verdieping. Drie badkamers zorgen ervoor dat je niet op elkaar hoeft te wachten.

Volop natuur en cultuur in Friesland

Binnen zijn volop (kinder-)boeken en gezelschapsspelen, buiten wacht een groene kerktuin met terrasjes, fruitbomen en een hangmathoek. Zin om iets te ondernemen? Spring op de fiets naar de Waddendijk – fietsen staan klaar – en staar over het water. Pluk in de dorpstuin de groente die je vanavond op tafel wilt zetten, bezoek het beroemde Planetarium of wandel door het prachtige havenstadje Harlingen. Bij terugkomst wacht de warme omhelzing van De Kraak.De Kraak van Van Dam Terp 12, 8854 AD Oosterbierum

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: