Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
De Kraak van Van Dam
13-persoons vakantiehuis
1 - 13 personen
vanaf € 750 per weekend

Vakantiewoning in hemelse sferen

In het Friese terpdorpje Oosterbierum is de gereformeerde kerk uit 1888 omgetoverd in een ruime vakantiewoning voor maximaal 13 personen. Een ideale uitvalsbasis om te genieten van de rust en ruimte van het Friese land, de dorpjes, de dijken en het wad. En van allerlei bijzondere activiteiten nu Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa is!

Hier staat de tijd stil

De Kraak heeft één slaapkamer op de begane grond en twee naast het kerkorgel, met uitzicht op de preekstoel. Onder het tongewelf is de kerkzaal de meest lichte, ruime, warme en comfortabele huiskamer die je ooit had, smaakvol ingericht met een mix van oude elementen en kleurrijke kunst. Rond de grote leeftafel zijn meerdere zithoeken, een fijne ‘kokkerel-keuken’ en een klassiek biljart. De aangename vloerverwarming heb je ook in de moderne badkamer. Alleen een klok ontbreekt, want tijd telt hier niet. Zorgeloos de dag door, genietend van de zwaluwen rond de kerk, van lekker eten en een goed glas wijn.

Volop natuur en cultuur

Binnen zijn volop (kinder-)boeken en gezelschapsspelen, buiten wacht een groene kerktuin met terrasjes, fruitbomen en een hangmathoek. Zin om iets te ondernemen? Spring op de fiets naar de Waddendijk – fietsen staan klaar – en staar over het water. Pluk in de dorpstuin de groente die je vanavond op tafel wilt zetten, bezoek het beroemde Planetarium of wandel door het prachtige havenstadje Harlingen. Bij terugkomst wacht de warme omhelzing van De Kraak.

Bezig...
Ga naar de website


De Kraak van Van Dam Terp 12, 8854 AD Oosterbierum

Thema's uit dit plekje