Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Honden welkom
Rolstoelvriendelijk
ievers yn fryslân
10-persoons vakantiewoning
2 - 10 personen
vanaf € 650 per weekend

Slapen achter de klokkentoren

Midden in het groene hart van Friesland ligt ievers, een bijzondere vakantiewoning voor maximaal 10 personen. De voormalige kerk ligt aan de rand van het pittoreske dorpje Easterwierrum, omzoomd door een heerlijke tuin. Ideaal voor een weekend of week met familie of vrienden!

Via het tuinpad en de klokkentoren loop je de kerkzaal binnen. In deze comfortabele leefruimte valt het licht van alle kanten door de hoge kerkramen naar binnen. Achter je torent het kerkorgel boven de ingang uit, rechts voert een grote trap naar de gezellige woonhoek op de eerste verdieping. De ramen daar zijn zo geplaatst dat je vanaf de bank een prachtig uitzicht over de Friese weilanden hebt. En je loopt door de dubbele deuren zo het dakterras op!

Slapen als een roos

In de stijlvolle aanbouw zijn drie slaapkamers ondergebracht. Twee ervan grenzen via openslaande deuren direct aan de tuin. De vierde slaapkamer is met een hoog/laag-bed speciaal toegerust voor senioren of mensen met een beperking, en heeft aangrenzend een MiVa-badkamer. Maar… er is meer! Voorin de kerk is een tweede badkamer, ook met douche en toilet. En rondom ligt een ruime kerktuin met oude fruitbomen, verschillende terrassen, een barbecue en schommel. Hier kun je volop genieten, zowel binnen als buiten!

Thuisblijven of er op uit?

De heerlijke rust in de kerk nodigt uit muziek te luisteren of op de bank neer te strijken met een boek of wijntje – of allebei! Maar in de omgeving is ook van alles te doen, zeker nu Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa is! Bezoek de Elfstedenstadjes Bolsward, Sneek of Franeker of verken de prachtige terpdorpen in de omgeving.

De Kraak van van Dam

Het kerkje heeft ook nog een bijzonder familielid, De Kraak van van Dam. Ook een opvallend vakantiehuis in een kerk! Ook al ga je nooit naar de kerk, voor ievers moet je zeker een uitzondering maken.ievers yn fryslân Fûgelsangleane 9 9021 CR Easterwierrum

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: