Even geduld...

Ben jij de grijze, regenachtige dagen ook zo zat? Heb je zin in zon, in zonder jas naar buiten en zuidelijke invloeden? Dan word je vast blij van dit nieuwtje! Want Como&Co in Noordwijkerhout heeft er sinds kort een half zusje bij: het Italiaanse MAMA aan hetzelfde Oosterduinse meer. Een pop-up restaurant met Italiaans comfort food, waar je welkom bent om te genieten van lekkers van di MAMA!

Het is nat en winderig als we door de vlakke bollenstreek rijden. Grote velden narcissen compenseren met hun felgele kleur het gebrek aan zonnestralen. Ze vormen een uitbundige aankondiging van de kleurenpracht die nu niet lang meer op zich zal laten wachten. De vruchtbare zeeklei in dit stukje Zuid-Holland is niet alleen goed voor de Hollandse bloembollen maar ook de ondernemers bloeien er helemaal van op.

Oude kantine verandert in vintage paradijs

Hoewel ze wat tegenslag hebben met hun ambitieuze plannen die klaar liggen voor het gebouw aan de Duinschoten 12 (dat duidelijk aan vernieuwing toe is) laten ze zich duidelijk niet uit het (bollen)veld slaan! Met aanstekelijk enthousiasme vertelt eigenaresse Marieke hoe de ideeën voor MAMA vorm kregen. “Oké, het gebouw is oud…..maar oud is toch zeker hip?! Zeker als je het aandikt met vintage vondsten”, zegt ze. En zo begon haar zoektocht naar kringloopgeluk. De oubollige kantine veranderde met een likje verf hier, een behangetje daar en een eyecatcher van een kroonluchter (geleend van een bevriende kunstenares) in pop-up restaurant MAMA. Een toepasselijke naam want alles wordt hier duidelijk met liefde gedaan. En daar kunnen wij nu tot eind oktober van genieten.

Alles wordt hier duidelijk met liefde gedaan

MAMA zorgt voor ontspanning

Terwijl buiten de wind om het gebouw heen raast, straalt alles binnen een heerlijke rust uit. Van het knapperende haardvuur in de pizzaoven tot de ogen van de kokkin. Dat wij niet de enigen zijn die hier rustig van worden, zien we aan de ontspannen glimlach van twee vriendinnen die nieuwtjes uitwisselen op de bank. Naast hen twee honden die tevreden bijkomen van een wandeling in de wind. In één van de fauteuils kijkt een meneer, door de grote ramen, mijmerend uit over het meer. Zou hij zijn zonden overdenken of kan hij ook niet kiezen tussen al het lekkers op de kaart?

Wij hebben er in ieder geval moeite mee. Het is een kaart vol fijne gerechten met een Italiaanse twist. Gaan we voor de Italiaanse bol met runderlende en truffel aioli of een salade geitenkaas met oude balsamico?

Na de lunch genieten we nog even na met een kop thee en een limoncello cheesecake om te delen. Allebei zijn we er even stil van. Starend over het meer weten we dat we allebei denken aan de tijd dat het weer ook Italiaans getint zal zijn. Dan zitten wij hier zeker op het terras aan de plas vol bistro stoeltjes met de voeten (bijna) in het zand en een Aperol Spritz in de hand!

Lieve MAMA tot de volgende keer!

MAMA pop-up restaurant

MAMA – Duinschooten 12, 2211 ZC Noordwijkerhout
Dagelijks open vanaf 09.30 uur tot laat in de avond. De keuken is geopend van 11.00 – 20.30 uur.

Tip: Voor groepen boven de 8 personen heeft MAMA een echte familietafel. Verschillende gerechtjes worden in het midden van de tafel gezet om lekker samen te delen. Net zoals bij mama thuis. Lijkt dit je wat? Denk er dan wel aan deze tafel even te reserveren.

Leuk om te doen: Combineer je bezoek aan MAMA pop-up restaurant met een bezoek aan het nabijgelegen Como & Co, of een stedentrip naar Leiden, de Stad van Ontdekkingen.

Ontdek ook deze plekjes: