Even geduld...

Burgers en friet die met liefde worden gemaakt. Dat proef je bij Meneer Smakers in Utrecht die zich hierin compleet heeft gespecialiseerd. Hier worden naar eigen zeggen gastronomische burgers gemaakt van ambachtelijk gedraaid vlees en belegd met de meest verse ingrediënten, direct van het land. Een concept waar je blij van wordt. Ook door de styling van dit hippe tentje.

Het concept is simpel. Je bestelt je burger en frietjes aan de bar, kiest er een drankje bij en wacht tot je naam geroepen wordt als je bestelling klaar is. Geen straf dat wachten en zitten, want de mooie tafels en stoelen komen uit oude schooltjes uit Frankrijk, aan de muren hangen leuke prints, je kunt een krijtbordtekening bewonderen en de houten planken geven een fijn huiskamergevoel. De keuken is open dus je kunt 'Meneer Smakers' Erik Scharrenburg zelf aan de slag zien. Met smaak toeven dus.

Harry, Fleur, Truus?

Kiezen van de menukaart is lastig, want op papier alleen al klinken de burgers stuk voor stuk verrukkelijk. Neem je een ‘Opa Harry’, 'Zusje Fleur' of ga je voor ‘Tante Truus’? De 'Tante Tamara' (zie foto) komt regelmatig als 'burgerspecial' voorbij en is razend populair. Gemaakt van 100% rundvlees met truffelmayo, zongedroogde tomaatjes, parmezaanse kaas en rucola en dus niet te versmaden.  

Geheel naar wens

Als je eenmaal een naam hebt uitgekozen om je tanden in te zetten mag je kiezen uit een wit of bruin broodje. En als je een runderburger kiest, kun je aangeven hoe doorbakken je hem wilt. Wil je er extra kaas of spek erbij? Alles mag. Dat alles vers is, zie en proef je direct. Ook is er gedacht aan de vegetariërs. Zo is er bijvoorbeeld de 'Tante Mila', een burger gemaakt van walnoten, rode linzen, ui, knoflook, peterselie, koriander, komijn en chilipeper met een yoghurtsaus, tomaat en avocado. 

Handig: de burgers zijn stuk voor stuk af te halen, dus ook geschikt voor de lekkere trek voor onderweg of thuis. Geen trek? Drink dan een lekkere kop koffie of thee en geniet van de sfeer terwijl je gratis je mobiel of laptop oplaadt.

Praktische informatie:

Meneer Smakers, Nobelstraat 143 Utrecht