Even geduld...

The Merchants House Hotel is een prachtig hotel in het centrum van Tallinn. De middeleeuwse muren zijn nog zichtbaar en krijgen extra aandacht in het interieur. Door het historische gebouw zijn alle kamers uniek, verschillend in grootte, vorm en inrichting. Het heeft de details die je verwacht in zo’n authentiek gebouw: doorgangetjes, handgeschilderde plafonds en open haarden. De lobby is ingericht met antieke en moderne meubels, wat zorgt voor een harmonieuze mix.

Hotel in een eeuwenoud gebouw

Het hotel dateert uit de 14e eeuw, ontvangt al gasten sinds 1600 (!) en werd in 2005 compleet gerenoveerd. De locatie is uitstekend. Het hotel ligt middenin het (autovrije) middeleeuwse centrum, op een steenworp afstand van het grote marktplein. Een perfecte uitvalsbasis om de geplaveide straten en indrukwekkende architectuur van de stad te ontdekken. Alle bezienswaardigheden en winkels zijn op loopafstand van het hotel. Het vliegveld ligt op 10 minuten rijden.

Antiek en modern in harmonie

Het Merchants House Hotel is smaakvol ingericht met aandacht voor de oude structuur en het eigenzinnige karakter van het gebouw. Zo zijn de oude balken aan het plafond bijvoorbeeld mooi belicht. De kamers hebben een historische feel door de white washed muren, waarbij de originele stukken van de muur volledig in tact gelaten zijn. Er staan moderne meubels en er is een grote badkamer (met bad!). Met een beetje geluk heb je ook nog een prachtig uitzicht over de stad. In je kamer vind je heerlijke badjassen en slippers om te gebruiken in de gratis sauna van het hotel. Tegen betaling kun je hier ook een massage of beauty behandeling boeken.

Ondergronds ontbijten

Alle kamers zijn inclusief uitgebreid ontbijtbuffet. En je ontbijt eet je hier ondergronds. Daar zit, in een huiselijke ingerichte, wit geschilderde grot, het restaurant van het hotel.

Naast de receptie vind je de Ice Bar waar je in een decor van blauw licht een afzakkertje haalt voor het slapen gaan. In de zomer neem je je cocktail mee naar buiten om te genieten in de zon op de oude binnenplaats van het hotel.

Praktische informatie:

Tallinn is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in eten en geschiedenis. We hebben de lekkerste restaurants alvast voor je op een rij gezet.

Vervoer: LOFT vliegt meerdere malen per week naar Tallinn
Waar? Merchants House Hotel – Dunkri 4/6 Tallinn, Estland
Prijs: vanaf € 86,- inclusief ontbijt
Tip? vraag om een kamer aan de achterkant; daar is het rustiger
Meer informatie? Bezoek Visit Tallinn