Even geduld...

“Ga je mee verdwalen? Ik weet de weg!” Aan deze tekst van Loesje moet ik denken als we met enige moeite ‘het huis met de brug’ aan het Aduarderdiep in Groningen hebben gevonden. Maar met één blik op de boerderij, het basecamp van Grounded- expedities, ben ik blij dat we ‘verdwaald’ zijn. Eigenaresse Sjoerdje, die met een stralende glimlach de hoek om komt, weet zeker de weg!

Ontdekkingstocht en kampvuur

Achter de oude stallen van de boerderij is een beschutte plek gemaakt. Want de wind wil op dit vlakke Groningse land nog wel eens plagen. ‘Vanavond is de wind rustig en dat is gunstig voor het avontuur dat ons te wachten staat’, vertelt Sjoerdje terwijl wij van ons welkomstdrankje nippen en onze ogen uitkijken op deze fantastische plek. Een plek om buiten te spelen, hutten te bouwen, op ontdekkingstocht te gaan en om kampvuurtjes te stoken. Voor ons brandt het vuur al. Zowel in het oude olievat als in de zelf gemaakte pizzaoven. Want een avontuur beleef je niet op een lege maag.

Zon, maan en andere ‘kleine’ dingen…

Links zien we de zon onder gaan terwijl op hetzelfde moment aan de andere kant de maan op komt. Met een roze gloed op onze wangen en nog een klein beetje in de lucht stappen we als het donker wordt op de supboards. Spannend is het zeker, zo in het donker en in het begin dobberen we wat onwennig rond. Maar dat is juist de bedoeling! Het bekende op een bijzondere manier ontdekken zodat het weer nieuw is en aanvoelt als een heus avontuur. Zo geniet je weer meer van de kleine dingen in het leven is de overtuiging van Sjoerdje en ik ben het met haar eens.

Voel je vrij

Aangemoedigd door het gekwaak van de drie Indische loopeenden die kind aan huis zijn op de boerderij probeer ik, nog een beetje wiebelig, te gaan staan op het supboard. Klapwiekende vleugels van een paar opvliegende spreeuwen klinken als applaus, ik sta! Glijdend door het donkere water denk ik aan de woorden die ik las op de site Grounded Expedities: “In Groningen kom je weer tot jezelf en ervaar je echte vrijheid”. Als ik mijn oren spits hoor ik dat er ergens in de verte een feestje is. Maar ik heb helemaal niet het gevoel dat ik iets mis…. Wat een vrijheid! Ik heb mijn eigen feestje hier op mijn supboard in het licht van de volle maan en mijn hart doet een dansje.

Op avontuur met Grounded Expedities

Heb je zin in een avontuur, maar niet in het geregel? Grounded Expedities neemt je graag mee op avontuur in Groningen en Drenthe om je te laten ontdekken dat deze provincies veel te bieden hebben! Geniet van lunch en diner op mooie locaties in de buitenlucht, ontmoet locals en overnacht op fijne plekjes. Of je nu gaat voor een eendaagse verrassings roadtrip, een meerdaagse tip of een supavontuur: je nieuwsgierigheid wordt op de proef gesteld.

Geniet van kleine fijne avontuurlijke dingen in het leven!

 

 

Ontdek meer Groningen

Als je eenmaal op deze manier kennis hebt gemaakt met het hoge noorden, dan wil je er voorlopig niet meer weg. Bekijk deze tips en bijzondere plekjes om maximaal te genieten van Groningen: