Even geduld...

Slapen op het strand is bijzonder. Ontwaken met zicht op zee, overdag met je voeten in het zand en in slaap vallen met het ruisen van de golven. Een bijzondere ervaring! Dat is precies de reden waarom overnachten in een strandhuisje zo populair is.

Hoewel het nu nog heel ver weg lijkt, is het toch verstandig om alvast vooruit te kijken. Strandhuisjes worden vaak ruim een jaar van tevoren al geboekt en zitten snel vol. Wil je komend jaar overnachten op het strand, boek dan snel! Ik heb de mooiste strandhuisjes in Nederland voor je op een rij gezet.

1. Stranddroom in Zeeland

Op het strand tussen Domburg en Westkapelle staan de strandhuisjes van Stranddroom. Een toepasselijke naam voor deze knusse huisjes, slapen op het strand is een droom! De strandhuisjes zijn comfortabel ingericht, voor maximaal 6 personen. Aan alles is gedacht, tot aan de warme dekens voor ‘s avonds. Daarnaast is het huisje volledig geïsoleerd, met verwarming; ideaal in het voor- en naseizoen!

Mooie strandhuisjes bij Domburg

2. Strandhuisje Groede

De strandhuisjes op het strand van Groede blinken uit in hun vormgeving. Aan de kant van het strand een volledig glazen gevel, aan de achterzijde rond. Daarbij liggen deze strandhuisjes aan één van de schoonste stranden van Nederland. Zo speciaal om vanuit je bed naar de golven te staren en te ontbijten op je eigen veranda bij de eerste zonnestralen.

Strandhuisjes met grote glazen gevel op het strand van Groede

3. Beachhouses van Roompot in Zeeland

De slaapstrandhuisjes van Roompot Beach Resort Kamperland zijn van alle gemakken voorzien. Er zijn twee soorten: Beach Houses met zicht op zee en de Beach Houses XL met zicht op de haven. Beide huisjes zijn geschikt voor 6 personen en het hele jaar boekbaar! Vanaf je eigen terras met loungeset kijk je uit over zee, haven en duinen.

Genieten op het strand met de voorzieningen van de Roompot vlakbij.

4. Strandhuisjes Julianadorp aan Zee

De strandhuisjes van Landal in Julianadorp aan Zee waren een van de eerste huisjes op het strand. Het eerste jaar stonden er 20, inmiddels staan er 60 huisjes bij elkaar. Toch blijft het een mooie ervaring om hier te overnachten. Door de stand van de strandhuisjes en de grote glazen gevel zie je vanuit het huis alleen maar zee en strand. De oplettende kijker kan zeehondjes langs zien zwemmen!

Twee mensen staan op de veranda van een strandhuisje te genieten van de zonsondergang.

Ontdek ook deze bijzondere plekjes: 7x Slapen aan zee

Ontdek ook deze plekjes: