Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Honden welkom
Nebesa
2-persoons vakantiehuizen
1 - 2 personen
vanaf € 225 per nacht laagseizoen

Vakantiehuisjes in de Soča Vallei

Nebesa, Sloveens voor hemel, is een klein vakantieresort vlakbij Kobarid in Slovenië. Zodra je het uitzicht ziet, begrijp je direct waar de naam vandaan komt. Vanuit je vakantiehuisje in de bergen kijk je uit over de Soča Vallei en de imposante Julische Alpen (Triglav National Park), die lijken te zweven tussen de wolken.

Luxe overnachten in de wolken

Wanneer je via de steile slingerweg het paradijs van Maja en Samo bereikt is de kans groot dat je even stil valt. Het panoramische uitzicht is op ieder moment van de dag indrukwekkend. Op het terrein vind je vier 2-persoons vakantiehuizen en het huis waar de eigenaren wonen. De houten huisjes hebben grote ramen en elk een eigen terras. Op deze plek in het noordwesten van Slovenië ben je even weg van alles. Aan de omgeving en het uitzicht heb je eigenlijk al genoeg, maar de luxe extra’s maken het nog fijner om hier te zijn. Geniet van de verschillende sauna’s, maak gebruik van het selfservice ontbijt en duik de kelder in voor een glaasje wijn en goed gevulde borrelplank met mountain cheese, prosciutto en huisgemaakte salami.

Een paradijs in alle seizoenen

Besneeuwde bergen in de winter, kleurige bloemen in de lente, een groene oase in de zomer en gouden landschappen in de herfst. Het uitzicht is elk seizoen anders, altijd magisch. Vanuit Nebesa zie je al veel van het mooie Slovenië, maar het is ook zeker de moeite waard om op pad te gaan in de omgeving. Maak een wandeling of kies voor meer avontuur en ga paardrijden, kanoën of mountainbiken (elektrische mountainbikes zijn te huur). Wil je graag meer te weten komen over de lokale cultuur & historie, breng dan een bezoek aan het museum ter herdenking van de Slag om Caporetto of een van de openluchtmusea in de buurt.

Wat je zeker niet mag missen, is een plekje reserveren bij restaurant Hiša Franko. Dit restaurant is een van de beroemdste restaurants van Slovenië, waarvan de chefkok Ana Ros (de zus van Maja) in 2017 verkozen is tot beste vrouwelijke chefkok.

Bezig...
Ga naar de website


Nebesa Livek 39, 5222 Kobarid, Slovenië

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: