Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Bed & Breakfasts in Nederland
Bed & Breakfasts zijn populair in Nederland. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van overnachten en ontbijten in een kleinschalige B&B. De persoonlijke service van de eigenaren, die kamers in of bij hun eigen woning verhuren, zorgt voor een heel ander gevoel dan een hotel.

Ontdek de mooiste adressen

Meer »

Meer vakantie in een Nederlandse B&B

Het aantal B&B’s in Nederland groeit nog elke dag. De eigenaars vinden het heerlijk om in hun eigen woonomgeving gasten te verwelkomen. Als zo’n eigenaar dan ook nog oog heeft voor stijl en comfort, heb je met een Bed and Breakfast een gouden combinatie te pakken. Zo zijn in Nederland inmiddels heel wat mooie adressen te vinden: op landelijke plekjes, maar ook in lofts midden in de stad.

De laatste jaren zie je steeds meer B&B’s in Nederland waarbij behalve gastvrijheid en goede voorzieningen de unieke uitstraling onderscheidend is. De ene accommodatie is nog mooier dan de andere, van unieke themakamers tot varende vakantiehuizen en van slapen tussen de strobalen tot een verblijf met volwaardige wellnessvoorzieningen.

De voordelen van een B&B in Nederland

Vooral voor korte vakanties kiezen veel mensen voor een Bed & Breakfast in Nederland. Dat is niet zo gek, want aan zo’n minivakantie zijn nogal wat voordelen verbonden:

  • Vakantie in Nederland betekent geen lange reistijd. Dat is ook helemaal niet nodig, want er valt dicht bij huis nog zo veel te genieten.
  • Een B&B is kleinschalig: meestal hebben ze 1 tot 7 kamers. Daardoor is de service tijdens je verblijf heel persoonlijk. Afhankelijk van de accommodatie die je kiest, kan een B&B zelfs uitgesproken huiselijk zijn.
  • Over het algemeen zijn de B&B’s voordeliger dan een hotel, omdat je niet betaalt voor de personeels- en andere kosten die het runnen van een groot hotel met zich meebrengt.
  • Ze bevinden zich op de mooiste locaties in de stad of op het platteland. Veel B&B’s zijn gevestigd in een bijzonder pand.
  • B&B’s in alle soorten en maten: van avontuurlijk tot romantisch en van natuuraccommodaties tot boutique-B&B’s met de luxe van een 5-sterrenhotel. Je kunt dus precies kiezen wat het beste aansluit bij jouw vakantiewensen.
  • Sommige plekjes hebben een gemeenschappelijke woonkamer en/of keuken waarvan je gebruik mag maken om bijvoorbeeld je eigen maaltijden te koken.

Of je nu een stedentrip aan het plannen bent, of alle drukte juist een paar dagen wilt ontvluchten op het platteland, het is dus zeker het overwegen waard om in plaats van een hotelketen te kiezen voor een adres in eigen land dat helemaal bij jou past.
Ontdek de mooiste adressen

Bed and Breakfasts zijn populair in Nederland. Ontdek de voordelen van overnachten en ontbijten in een B&B en de leukste tips!