Even geduld...

Op de plek waar tot een jaar terug duizenden boeken van lezer wisselden, vind je nu een creatieve smeltkroes. De voormalige stadsbibliotheek van Gent transformeerde tot Nest en wordt tijdelijk ingevuld door start-ups, pop-ups, evenementen, ateliers en horeca. (* Nest is inmiddels gesloten *)

TmVzdCBpbiBHZW50MDU=TmVzdCBpbiBHZW50MDE=

De geur van boeken

Verwacht in Nest geen strakke bedrijfsruimtes en maatpakken. Beter nog: verwacht gewoon niets als je de oude bieb binnenloopt en laat je verrassen. Overal herinnert het gebouw je aan zijn voormalige functie. In de richtingaanwijzers op de vloer, stellingkasten voor boeken, borden met catalogi en niet te vergeten de geur van boeken. Nest is één grote vintage speeltuin waar wordt samengewerkt en gecreëerd. Zin in koffie of een borrel? Start dan in dé ontmoetingsplaats van Nest: Bar Wilson.
TmVzdCBpbiBHZW50MDQ=TmVzdCBpbiBHZW50MDg=

Vintage kleding

In Nest zijn vele artiesten en bedrijven actief, ingedeeld in 13 sectoren op zes verdiepingen. Leuk om te bekijken zijn bijvoorbeeld de ateliers op de vierde verdieping (‘Het Werkhuis’) en Dé-Kache-Pot op de derde verdieping. Dit is een depot voor verwaarloosde kamerplanten (die je er ook kunt inleveren). Iedere vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur kun je er terecht voor meer info over kamerplanten, botanisch tekenen of limonade drinken. Ook leuk: de Swishingstore. Hier kun je kleding en speelgoed ruilen en je kunt er kleding (laten) repareren en koffie drinken.
TmVzdCBpbiBHZW50MTE=TmVzdCBpbiBHZW50MTY=

Puur eten bij Foodstorms

Op de zesde verdieping van Nest zit De Keuken met een wisselend pop-up restaurant. Tot eind maart is dit op donderdag, vrijdag en zaterdag Foodstorms, plant-based great food. Van zondag tot en met woensdag vind je er Cruydt. Check even wie er kookt in De Keuken voordat je gaat. TmVzdCBpbiBHZW50MDY=