Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Persoonlijk getest
Obergruber Hof
Appartementen
2 - 10 personen
vanaf € 75 per nacht
Ga naar de website

Vakantie boven op de berg in Zuid-Tirol

Obergruber Hof is een van de locaties van de Roter Hahn, in Zuid-Tirol. Hou je van rust, ruimte en een adembenemend uitzicht? Dan is een vakantie in een van de appartementen van de Obergruber Hof de perfecte plek voor jou: boven op de berg met uitzicht op de Dolomieten.

Overnachten bij Obergruber Hof

De boerderij van Sonia en Hannes is een familiebedrijf, een veeteeltbedrijf in het Eisacktal (bij Klausen/Chiusa). Hoog op de berg, op 1500 meter, ligt deze plek waar je warm ontvangen wordt. Obergruber Hof heeft vier moderne appartementen, drie in de nieuwe boerderij, een op de bovenverdieping (mijn favoriet) van het authentieke woonhuis van de ouders van Hannes. De appartementen voor twee tot tien personen zijn ruim, sfeervol en comfortabel, met zoveel mogelijk hergebruik van oude materialen en natuurlijke materialen gemaakt. Prachtig! Geen overbodige tierlantijnen, maar functioneel ingericht. Wat de appartementen gemeen hebben, is het ontroerend mooie uitzicht over de toppen van de Dolomieten. Zet de wekker om de zonsopgang te bewonderen! Vervolgens word je verwend met het boerenontbijt van Sonja, voor een groot deel bestaande uit producten van eigen boerderij. Elke dag weer een feestje.

Uiteraard ben je welkom om het boerenleven te ervaren. Neem een kijkje bij het melken in de stal en help met het voeren van de kalfjes. Hannes leidt je graag rond.

Wat ga je doen in het Eisacktal?

Wandelliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen. Wanneer je de weg naar boven vervolgt, kom je bijParkplatz Jochalm van waaruit diverse wandelingen starten, ver weg van de bewoonde wereld. Een leuke wandeling brengt je naar de Stöffl Hütte. In het dal liggen Klausen (Chiusa) en Brixen (Bressanone), charmante plaatsen om te bezoeken. Ook een trip naar de Dolomieten, waar je vanuit je appartement op uitkijkt, hoort tot de mogelijkheden. Zeker doen, de vergezichten zijn om nooit te vergeten!

Ga naar de website


Obergruber Hof Sagschmöl, 39043 Chiusa BZ, Italië

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: