Even geduld...

Behoefte aan meer rust en focus in je leven? Laat je niet leven door je smartphone! Gebruik de Socialbox om minder online aanwezig te zijn en je telefoonverslaving kwijt te raken.

Normaal gesproken grijp ik al veel te vaak naar mijn smartphone. Even de mail checken, iets leuks posten, kijken of jullie enthousiast zijn over mijn nieuwsbrief, nieuwe plekjes ontdekken. Op dagen dat ik veel thuis ben, betrap ik mezelf erop nog vaker naar mijn scherm te turen. Even het laatste nieuws controleren, wegdromen op Instagram; voordat ik me er bewust van ben heb ik mijn telefoon al weer in mijn handen en is het zo een uur later.

Van Lobke van de SocialBox mag ik de single Socialbox testen. Een plek om mijn telefoon uit het zicht te laten verdwijnen, zodat de verleiding minder groot is om even snel te kijken. Omdat elke Socialbox anders werkt, krijg ik er ook een stappenplan bij om makkelijker offline te zijn. Hoe handig!

Offline. Gelukkig zijn.

Wat is een SocialBox?

In het kort: de SocialBox is een houten kistje om je telefoon in op te bergen, zodat je even offline bent. Lobke en Evert-Jan bedachten deze box tegen hun telefoonverslaving. De box, met een prachtig design, nodigt je uit om je telefoon weg te leggen en langzaam af te kicken van je schermobsessie. De mogelijkheid om de box als waxinelichthouder te gebruiken, maakt hem niet alleen mooi: het belemmert ook het gedachteloos oppakken van je telefoon. Je gaat dus veel bewuster met je telefoon om en dat is precies wat de makers hopen te bereiken. Meer rust en balans in je leven, door minder telefoongebruik.

Hoe werkt het in de praktijk?

Er zijn verschillende Socialboxen ontworpen, met plek voor 1 tot 4 smartphones, in essen en walnoothout. Zo kun je dus of alleen of met je gezin of met vrienden offline zijn. Los van het mooie ontwerp en het voordeel even offline te zijn, zijn de boxen ook duurzaam gemaakt. Extra fijn dus.

Bij elke box hoort een handleiding, een stappenplan. Nu klinkt het ingewikkeld, maar het is alles behalve dat. Het allermoeilijkste is voor even afscheid nemen van je telefoon. Om dat proces te vergemakkelijken krijg je de box als cadeautje verpakt met een zakje thee erbij, voor je allereerste minuten genieten zonder telefoon. Wat je daarna met al je vrije tijd gaat doen? Een boek lezen, foto’s inplakken, je breiwerk weer oppakken, een spelletje spelen, wandelen of lekker niksen… Ontdek zelf hoe fijn het is om offline te zijn! Het leven wacht op je!

Even geen smartphone. Met de Socialbox.

Naast dat ik het design prachtig vind en de box echt een cadeautje in je brievenbus is, zijn het stuk voor stuk mooie woonaccessoires. Strak, naturel, een waxinelichthouder met een Scandinavische look & feel. Daarnaast helpt het me, mede door het brandende lichtje, om van mijn telefoon af te blijven. En dat is echt een verademing.

Meer weten?

Je hebt al een single Socialbox vanaf € 19,00. Bekijk alle modellen op de website van Socialbox.