Even geduld...

De wijk Eixample in Barcelona is mede dankzij Gaudi wereldberoemd. Los van Gaudi is het ook een leuke, levendige wijk om te verblijven tijdens je stedentrip naar Barcelona. Centraal in de stad, op loopafstand van de Ramblas en de Passeig de Gràcia, een van de hoofdstraten van Barcelona.

Je vindt hier leuke restaurantjes, waar de Spanjaarden zelf graag dineren en hippe hotspots voor je ontbijt & lunch. Wanneer je verblijft bij Bijzonder Plekje Bed & Break in deze wijk, sla dan het ontbijt in de B&B over en ga ontbijten om de hoek, bij een van deze toffe tentjes.

Petit Pot Cafe 
Carrer Bruc 84, 08009 Barcelona

Ontbijten zoals de Spanjaarden doen, met koffie & zoete broodjes. De oogstrelende broodjes staren je aan als je voorbij loopt. Een knap iemand die dit aantrekkelijke beeld weet te weerstaan. (slechts 150 m van Bed & Break)

Norte
Carrer Diputacio 321 (cantonada Bruc), 08009 Barcelona

Direct om de hoek bij Bed & Break ligt Norte, met een klein terrasje op de stoep. Het witte, strakke interieur valt direct op, net als de prachtige lichtletters boven de bar. Een populaire plek bij de Spanjaarden.

(foto’s: fromchinavillage.com)

MorenetaBCN

Pau Claris 117, 08009 Barcelona

Slechts een blok verwijderd van de Passeig de Gràcia ligt het leuke MorenetaBCN. Het lichte, naturel interieur met stoer hout in combinatie met de zoete & lekkere broodjes in de vitrine trekken je naar binnen…

Praktik Bakery

Carrer de Provença 279, 08037 Barcelona

Praktik Bakery is een populaire ontbijtplek bij zowel locals als toeristen. De geur van vers brood komt je op de stoep tegemoet. Eenmaal een plekje veroverd, is het moeilijk kiezen. We aten hier de lekkerste zoete broodjes ooit…

Na een ontbijt bij een van deze adressen kan je dag niet meer stuk! Veel plezier in Barcelona!

Wil je meer lezen over Barcelona? Neem de reisgids van Time to momo mee.