Even geduld...

Ik behoor tot de ‘lucky few’ die in het bezit is van een strandhuisje. Eentje op het mooiste en breedste zuid-strand van Nederland, Westduin. Van april tot september mogen we daar staan en elk weekend is er wel iemand van onze familie te vinden!

Verspreid langs de Nederlandse kust zijn ook strandhuisjes te huur (de leukste hiervan vind je – natuurlijk – hier op Bijzonder Plekje). Ik kan je van harte aanraden om er zelf ook eens eentje te huren! Waarom? Als de 10 redenen hieronder je niet kunnen overtuigen dan weet ik het ook niet meer…

1. Wakker worden met het geluid van de zee

Want wees nou eerlijk, wat is er lekkerder dan wakker worden met het geluid van de kabbelende (of soms woeste) zee? Zeker met vakantie wanneer je geen wekker bij je hebt, is er niks zo lekker als rustig wakker worden, het gordijn opendoen en direct de zee zien. En wat dacht je van in slaap vallen bij het ruisen van de zee?

2. 24 uur per dag buiten

De hele dag op blote voeten, de wind door je haren en de zilte zeelucht in je neus. Ook met minder mooi weer ben je zo ontzettend veel buiten. Dikke trui aan en lekker op het strand zitten, wandelen en spelen. ’s Ochtends wakker worden en direct ontbijten op het strand? Kan gewoon! Het is telkens weer een mini vakantie – zelfs als je maar een weekendje boekt.

3. Elke dag een nieuw spektakel als de zon onder gaat

Op het strand zijn bijna alle zonsondergangen adembenemend. Je ziet de zon in de zee zakken, de lucht kleurt prachtig oranje en langzaam zie je sterren verschijnen.

4. Koude witte wijn in je eigen ijskast

Niks geen gesjouw met een koelbox met wijn die dan toch een beetje warm is tegen de tijd dat de fles eindelijk open kan. Nope, de meeste huisjes zijn van alle gemakken voorzien. Dus je hoeft alleen even naar binnen te lopen om de wijn te halen. Uit een glas in plaats van een plastic bekertje. Heerlijk!

5. Speelparadijs voor de kinderen

Omdat veel van de terrassen van de huisjes iets hoger liggen is het heel gemakkelijk om je (kleine) kinderen in de gaten te houden. Ze vermaken zich uren op het strand: kwallen, krabben vangen, over de palen lopen, meeuwen wegjagen & zandkastelen bouwen. Jij kunt van je rust genieten terwijl je kinderen genieten van hun vrijheid.

6. Naar je (eigen!) wc op het strand

Inderdaad. Niet de zee in om te plassen – ja dat heb jij ook wel eens gedaan… – of in de rij staan bij de dichtstbijzijnde strandtent. Gewoon in je eigen huisje.

7. ’s Morgens vroeg en ’s avonds het strand voor jou alleen

Vaak is het vooral tijdens de heetste uren van de dag druk op het strand. Omdat jij er toch de hele dag zit, is dat een uitgelezen moment voor een middagdutje of een wandeling in de omgeving. Aan het einde van de dag, als iedereen naar huis gaat of ergens gaat eten in een strandtent, heb jij t rijk weer alleen!

8. Wandelen in de duinen

Ik ken dan met name de Zeeuwse duinen en die zijn zo ontzettend mooi! Hoe vaak je er ook gaat wandelen, het uitzicht is telkens anders en je ziet steeds nieuwe dingen. Je kunt er trouwens ook heel goed paaseieren verstoppen. Met een beetje geluk vind je er nog een paar van vorig jaar van ons.

9. Hollandse luchten in overvloed (ook bij minder mooi weer)

Een weekendje op het strand en je begrijpt waar de Hollandse meesters hun inspiratie voor de luchten vandaan halen. Elke dag mooi, elke dag anders.

10. Verse garnalen van de buurman

Als je net zoveel geluk hebt als wij, dan woont er in de huisjes naast je een Zeeuwse familie die al generaties lang vissen en de lekkerste, meest verse garnalen zo aan je deur komen brengen. En het perfecte sausje erbij maken. Wel even zelf pellen. Smullen!

Geen twijfel meer mogelijk, toch?!

Bekijk snel de mooiste strandhuisjes van Nederland

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: