Even geduld...

Zin in een weekendje weg of een fijne vakantie op een privé plekje in de buurt van bos, duinen en zee? Verblijf in Duynval Lodge aan de rand van Bergen in Noord-Holland. Een bijzonder plekje waar je rust en ruimte vindt én de perfecte uitvalsbasis voor leuke uitstapjes in de omgeving.

4-persoons vakantiehuis Duynval Lodge

Met de woorden ‘comfort’ en ‘allure’ in gedachten, knapten Peter en Celine de 4-persoons vakantiewoning op hun erf op. Het resultaat: een fijne mix van hout, witte en zwarte tinten en hier en daar verwijzingen naar de zee. De hoge ramen in de woonkamer zorgen voor veel licht en de witte wandplanken doen mij denken aan het strand. We zijn nog niet naar de zee geweest, maar bij aankomst in de lodge waait mijn hoofd al een beetje leeg. Hoewel de bank in de hoek uitnodigt om in weg te zakken (een filmavond is zo geregeld dankzij de grote tv en Netflix), lokt de zon ons naar buiten. Het terras op en de hangmat in, met uitzicht op de paarden in de wei. We lezen wat en maken plannen voor het weekend. Hebben we zin om te wandelen naar het gezellige kunstenaarsdorpje Bergen? Hardlopen naar Bergen aan Zee of fietsen naar Schoorl? Of gewoon lekker luieren in de lodge, op die grote bank met een zelfgemaakte cappuccino? Genoeg mogelijkheden!

Het gezellige Bergen dichtbij

Bergen ligt op anderhalve kilometer van Duynval Lodge, je bent er dus zo! En om eerlijk te zijn, moet je er ook echt even naar toe. Hoe uitnodigend de tuin, de hangmat en die heerlijke plofbank ook zijn, kunstenaarsdorp Bergen verdient je aandacht. Hier komen onze tips voor jou:

  • Begin de dag met een koffie van Julie’s in de Jan Oldenburglaan, een hip restaurant met houten vloer en suède stoelen.
  • Schuin tegenover Julie’s zit een prachtige vestiging van de Sissy Boy – even binnen spieken!
  • Loop daarna de straat uit richting Plein voor mini warenhuis Stadspaviljoen Noord. Voor interieur, kleding, boeken en meer ben je hier helemaal op het juiste adres.
  • Even verderop vind je IJssalon Pinoccio, genomineerd voor ijssalon van het jaar 2020, dus het proeven zeker waard.
  • Andere aanraders zijn woonwinkel L’Etoile, Patisserie Roos, Bij Merel Boulangerie en Gonzalez Coffee.
  • Nog een tip: kijk of er in de ruïnekerk, in het hart van het dorp, een evenement plaatsvindt. Neerploffen in het gras of op een bankje bij de ruïnekerk kan natuurlijk net zo goed zonder evenement.

Op pad naar zee, bos en duinen

Ga je mee naar de zee? Met de fietsen van Duynval Lodge trap je in 5 kilometer naar Bergen aan Zee. Heerlijk, de wind door je haar en met mooi weer een sprong in het water. Bij Strandpaviljoen Noord of Blooming Beach vind je vast en zeker een lekker plekje voor een drankje in de zon. Op vakantie met kinderen? Duik dan in de onderwaterwereld van het Zee Aquarium in Bergen aan Zee. Ook voor landrotten is een flinke portie natuurschoon niet ver weg. Navigeer naar Verspyckweg in Bergen aan Zee voor een afwisselende wandeling door dennenbos en open duin. Er zijn routes van 3,5, 7 en 12 kilometer. De ‘Blick in die Duinen’ is adembenemend mooi. Naast Bergen aan Zee kun je het nabijgelegen Schoorl bezoeken, bekend om zijn klimduin. Het charmante Alkmaar is de dichtstbijzijnde stad. Wat je ook gaat beleven en ondernemen, het is steeds fijn ‘thuiskomen’ in Duynval Lodge. Geniet!

Praktische informatie:

Adres: Groeneweg 4 in Bergen. De lodge staat achter (en los van) de woning van Peter en Celine. Reserveren doe je via de website van Duynval Lodge.

Fietsen: Bij Duynval Lodge zijn twee fietsen inbegrepen. Ben je met meer personen dan kun je terecht bij fietsverhuur Profile Der Kinderen in Bergen.

Duinkaart: In het Noord-Hollandse Duinreservaat hebben volwassenen een duinkaart nodig. Dag- en weekkaarten zijn verkrijgbaar bij de duinkaartautomaten aan het begin van het gebied (met pinpas of creditcard). Elke verkochte kaart draagt bij aan het beheer en behoud van de duinen, zodat wij en de generaties na ons er hopelijk nog lang van kunnen genieten.