Even geduld...

Onlangs reden we een keertje naar de kust van Zeeuws-Vlaanderen… Wat een verrassing! Geen files onderweg, brede stranden, duinen en de allerleukste strandtenten. Zes héle goeie redenen voor een dag hier aan de kust, de Zeeuws-Vlaamse kust.

1. Lekker lang strand

De Zeeuws-Vlaamse kust telt zo’n 17 kilometer strand en is haast volledig omzoomd met brede duinen én een fietspad. Ga je voor een heerlijke wandeling met soms een klimmetje (en de mooiste vergezichten) of trap je met de wind in je haren over het fietspad van het Zwin naar Breskens? Beach hair, don’t care.

VnV1cnRvcmVu

2. Gezellige badplaatsjes

Breskens, Groede, Cadzand, Nieuwvliet… het is in de zomer gezellig druk in deze maritieme badplaatsjes. Net achter strand en duinen wachten hier gezellige terrasjes en restaurants, winkeltjes en de lekkerste ijsco’s!

3. Voor de wind

Overal langs de Zeeuws-Vlaamse kust kun je surfen en zeilen. Er is altijd wel een strand waar de wind precies goed staat. Waar bedwing jij de golven met je surfboard of trotseer je de wind met je powerkite?

U2NoZWxwZW4=

4. Rust

De stranden in Zeeuws-Vlaanderen zijn nog redelijk rustig. Tuurlijk, bij de duinovergangen liggen ze vaak het volst, maar wandel je één of twee stranden verder, dan kun je ongestoord genieten van rust en ruimte. Zonnen maar!

TG9vZHN0aWVuLTE=

5. Een tien voor Loods Tien

Bijna bij alle strandtenten kun je het hele jaar terecht. Een lekker koffietje, lunchen, een aperitief bij zonsondergang… Zaligheid aan zee! Een van onze favorieten is Strand Loods Tien, net buiten Breskens. Hip én lekker!

Loods Tien –Nieuwesluisweg 50 in Breskens

6. Strandhuisjes

Stel je eens voor: als je je ogen open doet, hoor je meteen de branding en zie je hoe de ochtendzon zich spiegelt in de golven. Je loopt zo vanuit je bed je strandhuisje uit, over het zachte zand naar de branding. Het is nog stil op het strand, de dagjesmensen zijn er nog niet… Klinkt heerlijk toch? In Zeeuws-Vlaanderen vind je onder andere in Groede strandhuisjes waar je lekker kunt slapen en leven:

Slaapstrandhuisjes Groede

Zie je een verblijf in zo’n huisje wel zitten? Reserveer dan zo vroeg mogelijk, want de vraag is groot. Slapen op het strand is nu eenmaal een ervaring die iedereen wel eens wil meemaken!

U3RyYW5kaHVpc2plIGVua2Vs

(De foto’s in dit blog zijn gemaakt op de stranden van Breskens en Nieuwvliet en bij Strand Loods Tien.)