Even geduld...

Ooo, wat is het leuk je te laten verrassen door een regio die je minder bekend is. Het groene Ommeland van Brugge bijvoorbeeld, met z’n tientallen kastelen en abdijen, kanalen en dijken, dorpjes en stadjes. Zo tof voor een combi met de stad! Ik tip je vier hele leuke uitstapjes in deze heerlijk groene regio.

Fietsen langs de leukste adresjes

Heerlijk fietsen door het groen, de wind door je haren… Het Brugse Ommeland is een fantastische regio om te doorkruisen met de fiets! Je fietst er vlotjes van het ene fietsknooppunt naar het andere. Leuke tip is het handige boekje ‘100% Brugse Ommeland’ met 10 suggestieroutes en geheimtips voor originele lokale adresjes en hotspots. Een gratis exemplaar is af te halen bij een van de Diensten voor Toerisme.

Een hoeve picknick!

Dikke plakken honingcake, eigengemaakte confituur, een lekkere salade… Wat is leuker dan een heerlijke picknick met verse hoeve- en streekproducten? Opeten kan gewoon bij de boer of neem je mandje mee naar de romantische kasteeltuin van Loppem en vlei je neer in het gras. Daarna kun je met z’n allen het doolhof in. Wie is als eerste terug bij het begin?

Kastelen en abdijen

Het Brugse Ommeland ademt geschiedenis. Je vindt er meer dan 100 kastelen en authentieke abdijen die nog tot en met november extra in de kijker worden gezet. Zo zijn er exclusieve kasteelopenstellingen, intieme concerten, speciale erfgoedwandelingen en proeverijtjes van abdijbieren.

Toeren en loeren

In een kleine, oude Fiat 500 (in wit, blauw, rood, zelfs roze!) toer je door het hele Ommeland. Een gids wijst je de weg, jij en de andere deelnemers volgen. Dit is tof! Via de Brugse straten vol met kinderkopjes rij je door polders en langs vaarten naar het historische stadje Damme of het polderdorp Oostkerke met z’n mooie, witte gevels. Allebei heel leuk voor een terrasje, een wandeling en wat historie!

Praktische informatie
Meer weten? Je leest echt álles op de website van het Brugse Ommeland.
Overnachten: kan in kastelen, op oude historische hoeves of bij een van onze bijzondere plekjes zoals La Suite, Hoeve de Steenoven of B&B de Weide Wereld.

Brugge ligt echt op een boogscheut. Lees hier over de allerleukste hotspots die we al eerder ontdekten. Meer weten over deze toffe werelderfgoedstad? Neem dan de handige stedengids van Time to momo mee op pad. 

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: