Even geduld...

Denk je aan het Nederlandse Flevoland, dan denk je aan water, de aanleg door mensenhanden, Lelystad, wind, uitgestrekte landschappen waar het heerlijk fietsen is en pionierende boeren in nieuwe natuur. Midden in die grootste polder van de wereld ligt ’n bijzonder plekje waar vandaag de dag nog steeds gepionierd wordt: Netl, een park en camping ineen. Een toffe uitvalsbasis voor het verkennen van deze piepjonge provincie!

Want het land van de maakbaarheid, met alles recht en geregeld, blijkt de perfecte voedingsbodem voor een hele wilde tuin. De Wildste Tuin, aldus Netl (en de grootste, want het hele terrein meet zo’n 90 voetbalvelden). Wat een verrassing! Gemaakt door en voor mensen met een hart voor de natuur vind je er de grootste bamboejungle van Nederland, strand, een natuurspeeltuin, romantische watervalletjes, hoge duinen, bloemenvelden en een kruidentuin. Heerlijk om doorheen te struinen! En echt overal mag je van de gebaande paden af: maak dus zeker ’n ommetje naar de bijenstal of doe eens gek en laat je gaan op de modderglijbaan. Wiehoee!

S2FhcnNsaWNodA==

Happy campers

Op ontdekkingstocht door Netl vind je ook nog ’s de fijnste campingplaatsen op een ‘gewone’ camping en een natuurkampeerterrein. ’s Avonds kook je daar dus zonder stroom, maar op een houtvuur je eigen potje. Tof voor de happy campers met het ultieme kampeergevoel! Maar ook zonder eigen tent, caravan of camper kun je bij Netl heerlijk slapen. Er zijn trekkershutjes, een gezellige pionierswoning, hippe pipowagens en… ruige zeecontainers die werden omgebouwd tot sfeervol gastenverblijf. Mijn nachtje Netl (onder denderende onweerswolken en dikke regen) verliep zo heel stoer, maar wel comfortabel! De container is namelijk voorzien van een tweepersoonsbed, een zitje, minikoelkast, verwarming en een overdekt verandaatje met loungestoelen en een kampvuurkachel.

Toffe to do’s in de buurt van Netl

  • Waterloopbos

Ga op pad met de boswachter van het Waterloopbos. Als geen ander weet hij te vertellen over de blauwe ijsvogel, de heerlijk geurende meidoorn en de schaalmodellen van de dertig internationale waterwerken die in het bos te zien zijn.

  • Tulpenroute

Ga je in het voorjaar richting Netl? Rijd dan (een stukje van) de tulpenroute! Deze bewegwijzerde route van zo’n 80 kilometer voert je langs de kleurrijkste tulpenvelden in de Noordoostpolder. Helemaal Hollands!

  • Stap op de fiets

Pak de fiets, bestel ‘n picknickmand vol lekkers bij het strandpaviljoen van Netl en trap langs de zeven indrukwekkende landschapskunstwerken die Flevoland rijk is. Je zult verbaasd zijn over wat je onderweg allemaal tegenkomt!

  • Fruitboerderij

In augustus pluk je op de fruitboerderij van buurman Vink de lekkerste appels en peren, helemaal zelf! De smaak te pakken? Koop dan een oude fruitboom voor in je eigen tuin en leer meteen hoe je ‘m moet snoeien.

Vink Fruitboerderij – Zuiderringweg 13 II, 8317 RA Kraggenburg

Praktische informatie:

Alle info over een verblijf bij Netl vind je op www.netl.nl. Andere bijzondere overnachtingsadressen in Flevoland staan natuurlijk op onze eigen site! Meer weten over deze avontuurlijke provincie? Kijk ’s op www.ookflevoland.nl.