Even geduld...

Bij een stad-strand bestemming denken veel mensen al snel aan Barcelona of Lissabon. Maar vergeet ons eigen landje niet! Voor een zomerse stedentrip hoef je niet zo ver van huis. Ontdek de wijk Scheveningen in Den Haag.

Zo kom je nog eens ergens

Eerlijk? Bij Scheveningen denk ik aan de levendige boulevard maar ook aan fantasieloze nieuwbouw. En dat brengt me meteen bij de reden waarom ik de reisgidsen van time to momo zo fijn vind. Met de tips van time to momo leer je, tijdens een stadswandeling, nieuwe kanten van een stad kennen. De succesfactor: een lokale auteur selecteert zijn persoonlijke hoogtepunten voor jou. En zo ontdekten wij leuke plekjes in Scheveningen.

VnV1cnRvcmVu

De Pier van Scheveningen

De boulevard kenden we dus al. Maar in het reuzenrad waren we nog niet eerder geweest. Het is natuurlijk tof om Scheveningen vanuit de lucht te zien, maar van de vernieuwde Pier zelf keken we echt verrast op. Je vindt er hippe eetgelegenheden, met uitzicht op zee natuurlijk. Even verderop zit Patagonia Beach. Een aanrader, deze strandtent. Niet zo toeristisch als sommige andere spots, chille vibes en lekker eten.

Patagonia Beach – Zwarte Pad, 2586 HP Den Haag

UmV1emVucmFkamU=UGF0YWdvbmlhIGJlYWNo

Een visje eten in de haven

Helemaal aan de andere kant van de boulevard vind je de vissershaven en visafslag. Je wandelt er gemakkelijk naar toe, over de boulevard, langs het strand en het Museum Beelden Aan Zee. Ben je nog niet eerder bij vishandel en restaurant Simonis geweest, grijp dan op de Visafslagweg 20 je kans. Je zit er niet heel gezellig, maar Simonis is beroemd in alle windstreken.

Simonis – Visafslagweg 20, 2583 DM Den HaagVnV1cnRvcmVuIDE=

Het oude dorp

Loop of fiets daarna naar de Keizerstraat in Scheveningen, het kloppend hart van het oude dorp. Van koffiebar Meneer Chocola waren wij erg gecharmeerd. Je luncht er heerlijk (ga voor de Chinese pancakes), ze bakken verschillende taarten en de bediening is écht aardig. Tegenover Meneer Chocola zit Stijlbandiet. Hier ga je naar binnen voor hippe hebbedingen en kleding.

Meneer Chocola – Keizerstraat 124, 2584 BM Den Haag

S2VpemVyc3RyYWF0S29mZmll

Lees ook deze tips voor een bezoek aan Den Haag

Ontdek ook deze plekjes: