Even geduld...

Bij een stad-strand bestemming denken veel mensen al snel aan Barcelona of Lissabon. Maar vergeet ons eigen landje niet! Ontdek de wijk Scheveningen in Den Haag, bijvoorbeeld met de stadswandeling van time to momo.

Zo kom je nog eens ergens

Eerlijk? Bij Scheveningen denk ik aan de levendige boulevard maar ook aan fantasieloze nieuwbouw. En dat brengt me meteen bij de reden waarom ik de reisgidsen van time to momo (voorheen 100% stedengidsen) zo fijn vind. Met de tips van time to momo leer je nieuwe kanten van een stad kennen. De succesfactor: een lokale auteur selecteert zijn persoonlijke highlights voor jou. En zo ontdekten wij leuke plekjes in Scheveningen.

VnV1cnRvcmVuVGVycmFzIG1ldCBib2VramU=

De Pier

De boulevard kenden we dus al. Maar in het reuzenrad waren we nog niet eerder geweest. Het is natuurlijk tof om Scheveningen vanuit de lucht te zien, maar van de vernieuwde Pier zelf keken we echt verrast op. Je vindt er hippe eetgelegenheden, met uitzicht op zee natuurlijk. Even verderop zit Patagonia Beach. Een aanrader, deze strandtent. Niet zo toeristisch als sommige andere spots, chille vibes en lekker eten.

Patagonia Beach – Zwarte Pad, 2586 HP Den Haag

UmV1emVucmFkamU=UGF0YWdvbmlhIGJlYWNo

Een visje eten

Helemaal aan de andere kant van de boulevard vind je de vissershaven en visafslag. Je wandelt er gemakkelijk naar toe, over de boulevard, langs het strand en het Museum Beelden Aan Zee. Ben je nog niet eerder bij vishandel en restaurant Simonis geweest, grijp dan op de Visafslagweg 20 je kans. Je zit er niet heel gezellig, maar Simonis is beroemd in alle windstreken.

Simonis – Visafslagweg 20, 2583 DM Den HaagVnV1cnRvcmVuIDE=QmVlbGRlbiBhYW4gemVlIDI=

Het oude dorp

Loop of fiets daarna naar de Keizerstraat in Scheveningen, het kloppend hart van het oude dorp. Van koffiebar Meneer Chocola waren wij erg gecharmeerd. Je luncht er heerlijk (ga voor de chinese pancakes), ze bakken tig verschillende taarten en de bediening is écht aardig. Tegenover Meneer Chocola zit Stijlbandiet. Hier ga je naar binnen voor hippe hebbedingen en kleding.

Meneer Chocola – Keizerstraat 124, 2584 BM Den Haag

S2VpemVyc3RyYWF0TGVra2VyIGV0ZW4=S29mZmll

Ontdek bovengenoemde plekjes en andere tips van local Alexandra Gossink in de route over Scheveningen van Time to momo Enjoy!

Praktische informatie:

Slapen: Zoek een slaapplek in Scheveningen of overnacht in het centrum van Den Haag bij Bacan. Vanuit daar reis je gemakkelijk met een ov-fiets of de tram naar Scheveningen. .