Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Onthaasten
Tot rust komen lukt vaak beter als je een nachtje of weekendje weg bent. Thuis word je net iets te vaak en veel geprikkeld om te onthaasten. En dat is jammer, want even gas terugnemen is goed voor iedereen. Bij deze adressen gaat onthaasten als vanzelf.

Hoe ga jij onthaasten?

Voordat je stil staat bij de vraag hoe jij gaat onthaasten, is het handig om te weten wat het eigenlijk is. Wikipedia zegt: Onthaasten (ook bekend als Slow Life) is het bewust kiezen voor ontspanning. Kiezen voor meer rust en minder stress. Dat kun je thuis doen, door een boek te lezen, een moment voor jezelf te kiezen, vaker nee te zeggen, jezelf te trakteren op een goede koffie, met een pot thee op de bank te duiken, een pagina te handletteren of je wandelschoenen aan te trekken en eropuit te gaan. Even een frisse neus halen, de natuur in of een klein ommetje is vaak al voldoende om even te onthaasten.

Bijzondere adressen om te onthaasten

Of, je maakt bewust ruimte in je agenda om een nachtje of weekendje weg te gaan. Even helemaal niets doen en alleen maar ontspannen. Lekker veel naar buiten, wandelen, lang koken, boeken lezen, voor je uit staren, samen kletsen en vertragen maar. Rust, rust, rust!

Waar hebben we vaak het meest behoefte aan als we er een paar dagen tussenuit willen? Precies: vooral aan rust en ruimte om ons heen. Even geen drukte en hectiek, maar stilte en een trager tempo. Er zijn bijzondere logeeradressen waar dit langzamer leven als vanzelf gaat. Waar je niet wordt geprikkeld door allerlei factoren om je heen. Waar je leeft zonder tijd en alleen maar hoeft te doen waar jij zin in hebt. Lekker lanterfanten en in de watten worden gelegd, dat klinkt heerlijk toch?! We hebben een aantal bijzondere plekjes voor je geselecteerd.

Lekker niets doen en onthaasten in een hangmat

Een paar voorbeelden

Wat dacht je van een wellness weekendje weg naar Onthaasten in de Achterhoek, huisjes met een open haard, sauna en jacuzzi voor jezelf. Of een lekker huisje in het bos in Drenthe. Een digitale detox bij een B&B in de bossen bij Apeldoorn waar alleen al het ontbijt reden genoeg is om uren te blijven zitten waar je zit. In Brabant vind je een NatuurSpa waar je een hele dag in de watten wordt gelegd en waar je vervolgens lekker kunt blijven slapen. Totaal ontspannen naar huis…Ook leuk om te lezen:
Tip: de beste plekjes om te niksen Lukt het jou niet om af en toe een stapje terug te doen? Boek dan eens een nachtje weg. Er zijn namelijk genoeg plekjes waar je heel goed kunt niksen. Lotte , 10 september 2019 Doen: zo hou je je vakantiegevoel vast! 9 tips Heb jij ook altijd moeite om na een heerlijke vakantie je vakantiegevoel vast te houden? Met deze 9 tips lukt het gegarandeerd beter! Marleen , 20 augustus 2018 Tip: Slow Cabins Op meerdere nog onontdekte locaties in de Benelux kun je logeren in volledig zelfvoorzienende eco huisjes. Fijn voor een weekendje weg of wat langer! Heidi , 8 maart 2018 Stedentrip: Digitale detox in Maastricht Een stedentrip maken zonder je smartphone te gebruiken? Een digitale detox in de stad brengt je veel extra's. Ga naar Maastricht en ontdek zonder prikkels. Marleen , 13 juli 2018 De leukste plekjes voor een digitale detox Durf jij het aan? Een week lang zonder smartphone! Ga een paar dagen offline en ontdek hoeveel tijd je over houdt. Ellen , 5 april 2018 Tip: onthaasten in een Nutchel cabin Zoek je een bijzonder weekendje weg? Kies een Nutchel cabin. Net over de grens, de perfecte hideaway voor een weekend echt samen zijn. Offline! Marleen , 24 maart 2019 Tip: Onthaasten in de Achterhoek Even helemaal niets? Op een rustige plek, in een fijn huisje met wellness, waar toch genoeg te doen is, ook met kinderen? Onthaasten in de Achterhoek. Linda Korsten, 25 september 2018 6x: Spa & bed in eigen land Trek eropuit naar een spa, laat je verwennen en kom écht tot rust! Maak het feest compleet en blijf logeren. Wij tippen 6 adressen voor een spa & bed. Marleen , 10 augustus 2016

Vandaag is traag

Tot rust komen lukt vaak beter als je een nachtje of weekendje weg bent. We hebben de fijnste plekjes om te onthaasten op een rij gezet.

B&B de Smidse B&B
Gelderland
vanaf € 95 per nacht
1 - 2 pers.
Het Raatshuisje Buitenhuisje vlakbij Breda
Noord-Brabant
vanaf € 155 per nacht
1 - 2 pers.
Boshuis Nij Hildenberg 8-persoons vakantiewoning
Friesland
vanaf € 450 per weekend
1 - 8 pers.
Gasterij Landschot B&B met natuurspa
Noord-Brabant
vanaf € 80 per nacht
1 - 8 pers.
Verborgen B&B Huisjes en safaritenten met ontbijt
Gelderland
vanaf € 85 per nacht
1 - 6 pers.
Slow Cabins Duurzame vakantiehuisjes
In Europa
vanaf € 175 per nacht, doordeweeks
1 - 5 pers.
Slapen in het Bos B&B
Veluwe
vanaf € 125 per nacht
1 - 4 pers.
Slapen op de Heide 5-persoons vakantiehuis
Noord-Brabant
vanaf € 425 per weekend
1 - 5 pers.
Huisje van Hout 4-persoons vakantiehuis
Drenthe
vanaf € 250 per weekend
1 - 4 pers.
Voscheheugte Eethuis en natuurcamping met trek-in
Drenthe
vanaf € 65 per nacht
1 - 6 pers.
Boshuis Friesche Duin 8-persoons vakantiehuis
Friesland
vanaf € 450 per weekend
1 - 8 pers.
Bosbries Bungalow in het bos
Drenthe
vanaf € 235 per midweek
1 - 5 pers.
Getaway Deluxe 02 Design vakantiehuis
Vechtdal
vanaf € 135 p.n. per twee personen
1 - 5 pers.
Getaway Deluxe 01 4-persoons vakantiehuis
Overijssel
vanaf € 135 per nacht per 2 pers.
1 - 4 pers.
Slapen op nr. 1 B&B
Veluwe
vanaf € 100 per nacht
1 - 2 pers.
Nutchel Cosy Cabins Sweet, classic & treetop cabins
België
vanaf € 255 per weekend
2 - 6 pers.
De Rijsgaardhoeve B&B en wellness
Veluwe
vanaf € 127 per nacht
1 - 14 pers.
Boswachterswoning Beekhul 4-persoons vakantiewoning
Veluwe
vanaf € 330 per weekend
2 - 4 pers.
Slapen achter de duinen 6-persoons vakantiehuis
Zeeland
vanaf € 300 per weekend in het laagseizoen
1 - 6 pers.
Getaway Deluxe 03 Rotterdam Luxe 4-persoons vakantiehuis
Zuid-Holland
vanaf € 135 per nacht per 2 pers.
1 - 4 pers.
Het Westerkerkje 4-persoons vakantieverblijf
Friesland
vanaf € 250 per weekend
1 - 4 pers.
B&B ’t Bakhuis 2-persoons B&B/vakantiehuisje
Noord-Brabant
vanaf € 80 per nacht
1 - 2 pers.
Onthaasten in de Achterhoek® Vakantiewoningen met wellness
Achterhoek
vanaf € 399 per weekend
2 - 6 pers.