Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Onthaasten
Tot rust komen lukt vaak beter als je een nachtje of weekendje weg bent. Thuis word je net iets te vaak en veel geprikkeld om te onthaasten. En dat is jammer, want even gas terugnemen is goed voor iedereen. Bij deze adressen gaat onthaasten als vanzelf.

Een stapje terug

De fijnste plekjes om te onthaasten »

Hoe ga jij onthaasten?

Voordat je stil staat bij de vraag hoe jij gaat onthaasten, is het handig om te weten wat het eigenlijk is. Wikipedia zegt: Onthaasten (ook bekend als Slow Life) is het bewust kiezen voor ontspanning. Kiezen voor meer rust en minder stress. Dat kun je thuis doen, door een boek te lezen, een moment voor jezelf te kiezen, vaker nee te zeggen, jezelf te trakteren op een goede koffie, met een pot thee op de bank te duiken, een pagina te handletteren of je wandelschoenen aan te trekken en eropuit te gaan. Even een frisse neus halen, de natuur in of een klein ommetje is vaak al voldoende om even te onthaasten.

Bijzondere adressen om te onthaasten

Of, je maakt bewust ruimte in je agenda om een nachtje of weekendje weg te gaan. Even helemaal niets doen en alleen maar ontspannen. Lekker veel naar buiten, wandelen, lang koken, boeken lezen, voor je uit staren, samen kletsen en vertragen maar. Rust, rust, rust!

Waar hebben we vaak het meest behoefte aan als we er een paar dagen tussenuit willen? Precies: vooral aan rust en ruimte om ons heen. Even geen drukte en hectiek, maar stilte en een trager tempo. Er zijn bijzondere logeeradressen waar dit langzamer leven als vanzelf gaat. Waar je niet wordt geprikkeld door allerlei factoren om je heen. Waar je leeft zonder tijd en alleen maar hoeft te doen waar jij zin in hebt. Lekker lanterfanten en in de watten worden gelegd, dat klinkt heerlijk toch?! We hebben een aantal bijzondere plekjes voor je geselecteerd.

Een paar voorbeelden om tot rust te komen

Wat dacht je van een wellness weekendje weg naar Onthaasten in de Achterhoek, huisjes met een open haard, sauna en whirlpool voor jezelf. Of een lekker huisje in het bos in Drenthe. Een digitale detox bij een B&B in de bossen bij Apeldoorn waar alleen al het ontbijt reden genoeg is om uren te blijven zitten waar je zit. In Brabant vind je een NatuurSpa waar je een hele dag in de watten wordt gelegd en waar je vervolgens lekker kunt blijven slapen. Totaal ontspannen naar huis…
Vandaag is traag

Tot rust komen lukt vaak beter als je een nachtje of weekendje weg bent. We hebben de fijnste plekjes om te onthaasten op een rij gezet.