Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Onthaasten
Tot rust komen lukt vaak beter als je een nachtje of weekendje weg bent. Thuis word je net iets te vaak en veel geprikkeld om te onthaasten. En dat is jammer, want even gas terugnemen is goed voor iedereen. Bij deze adressen gaat onthaasten als vanzelf.

Een stapje terug

De fijnste plekjes om te onthaasten »

Hoe ga jij onthaasten?

Voordat je stil staat bij de vraag hoe jij gaat onthaasten, is het handig om te weten wat het eigenlijk is. Wikipedia zegt: Onthaasten (ook bekend als Slow Life) is het bewust kiezen voor ontspanning. Kiezen voor meer rust en minder stress. Dat kun je thuis doen, door een boek te lezen, een moment voor jezelf te kiezen, vaker nee te zeggen, jezelf te trakteren op een goede koffie, met een pot thee op de bank te duiken, een pagina te handletteren of je wandelschoenen aan te trekken en eropuit te gaan. Even een frisse neus halen, de natuur in of een klein ommetje is vaak al voldoende om even te onthaasten.

Bijzondere adressen om te onthaasten

Of, je maakt bewust ruimte in je agenda om een nachtje of weekendje weg te gaan. Even helemaal niets doen en alleen maar ontspannen. Lekker veel naar buiten, wandelen, lang koken, boeken lezen, voor je uit staren, samen kletsen en vertragen maar. Rust, rust, rust!

Waar hebben we vaak het meest behoefte aan als we er een paar dagen tussenuit willen? Precies: vooral aan rust en ruimte om ons heen. Even geen drukte en hectiek, maar stilte en een trager tempo. Er zijn bijzondere logeeradressen waar dit langzamer leven als vanzelf gaat. Waar je niet wordt geprikkeld door allerlei factoren om je heen. Waar je leeft zonder tijd en alleen maar hoeft te doen waar jij zin in hebt. Lekker lanterfanten en in de watten worden gelegd, dat klinkt heerlijk toch?! We hebben een aantal bijzondere plekjes voor je geselecteerd.

Lekker niets doen en onthaasten in een hangmat

Een paar voorbeelden om tot rust te komen

Wat dacht je van een wellness weekendje weg naar Onthaasten in de Achterhoek, huisjes met een open haard, sauna en whirlpool voor jezelf. Of een lekker huisje in het bos in Drenthe. Een digitale detox bij een B&B in de bossen bij Apeldoorn waar alleen al het ontbijt reden genoeg is om uren te blijven zitten waar je zit. In Brabant vind je een NatuurSpa waar je een hele dag in de watten wordt gelegd en waar je vervolgens lekker kunt blijven slapen. Totaal ontspannen naar huis…Ook leuk om te lezen:
Tip: de 5 beste plekjes om te niksen Lukt het jou niet om af en toe een stapje terug te doen? Boek dan eens een nachtje weg. Er zijn namelijk genoeg plekjes waar je heel goed kunt niksen. Lotte 9 tips om je vakantiegevoel vast te houden Heb jij ook altijd moeite om na een heerlijke vakantie je vakantiegevoel vast te houden? Met deze 9 tips lukt het gegarandeerd beter! Marleen Bijzonder overnachten bij Slow Cabins Slow Cabins: nog onontdekte locaties in de Benelux met zelfvoorzienende eco huisjes. Fijn voor een weekendje weg of langer! Heidi Stedentrip: Digitale detox in Maastricht Een stedentrip maken zonder je smartphone te gebruiken? Een digitale detox in de stad brengt je veel extra's. Ga naar Maastricht en ontdek zonder prikkels. Marleen 5 leuke plekjes voor een digitale detox Durf jij het aan, een paar dagen weg zonder smartphone! Ga offline en ontdek hoeveel tijd je over houdt. De mooiste plekjes voor de digitale detox. Ellen Tip: onthaasten in een Nutchel cabin Zoek je een bijzonder weekendje weg? Kies een Nutchel cabin. Net over de grens, de perfecte hideaway voor een weekend echt samen zijn. Offline! Marleen Wellnessweekend: Onthaasten in de Achterhoek Even helemaal niets? Op een rustige plek, in een fijn huisje met wellness, waar toch genoeg te doen is, ook met kinderen? Onthaasten in de Achterhoek. Linda Wellness: 6x spa & bed in eigen land Trek eropuit naar een spa, laat je verwennen en kom écht tot rust! Maak het feest compleet en blijf logeren. Wij tippen 6 adressen voor een spa & bed. Marleen

Vandaag is traag

Tot rust komen lukt vaak beter als je een nachtje of weekendje weg bent. We hebben de fijnste plekjes om te onthaasten op een rij gezet.