Even geduld...

Naast prachtig wandelen en het Rupertikitag festival kun je in Salzburg ook op 10 cm afstand van een echte Formule 1 auto staan, lunchen in Afrikaanse sferen en met z’n drieën in een megaschommel genieten van de bergen. Hier zetten we deze en de andere leukste activiteiten in de stad voor je op een rij. 

1. Fraulein Maria Bycicle Tour

Het is niet voor niks dat deze activiteit op nummer 1 staat. Salzburg is wereldberoemd vanwege alle opnames die er gemaakt zijn voor de klassieker: The Sound of Music. Waar de meeste mensen met grote bussen snel langs alle attracties uit de film rijden, nemen ze bij Fraulein Maria echt de tijd. In een kleine groep rijd je met de fiets door de stad langs alle attracties uit de Sound of Music. En er gaat muziek mee! Het duurt niet lang of je bent lekker mee aan ’t zingen met de liedjes uit de film. 

Ook leuk trouwens als je geen grote fan van de film bent. Het is een prettige manier om de stad en haar omgeving te ontdekken.

Fraulein Maria Bycicle Tour Mirabellplatz 4, Salzburg 

RnJhdWxpam4gTWFyaWEgQmljeWNsZSBUb3VyMQ==RnJhdWxpam4gTWFyaWEgQmljeWNsZSBUb3VyOQ==

2. Schommelen met uitzicht op de bergen

Voor de deur van het Gwandhaus – waar de mooiste lederhosen en dirndl’s van de stad gemaakt worden – is een heerlijk groot grasveld met prachtige giga grote schommels. Geniet er van een drankje met schitterend uitzicht op de bergen. 

Gwandhaus – Morzger Straße 31, Salzburg

R3dhbmQgSGF1czI=R3dhbmQgSGF1czE=

3. Taartje eten bij Schatz

Schatz is een van de velen konditoreien die de stad rijk is. Een heel charmant zaakje, vlak achter de grote winkelstraat in de stad. Als je geluk hebt vind je hier binnen een plekje waar je een prachtig taartje geserveerd krijgt van een van de oude dames die er werken. Er gaan verhalen rond dat mensen zelfs helemaal uit München rijden om hier taart te komen halen…

Schatz – Getreidegasse 3, Salzburg

U2NoYXR6

4. Lunch bij Afro Cafe

Midden in de historische stad staat één modern cafe: het Afro Cafe. Het cafe is gevuld met design, stoffen en kleuren waardoor je je direct welkom voelt. Oorspronkelijk een koffie zaakje, maar je kunt er ook heerlijk lunchen in Afrikaanse sferen.

Afro Cafe – Bürgerspitalplatz 5, Salzburg

QWZybyBjYWZlMQ==QWZybyBjYWZlMg==QWZybyBjYWZlMw==QWZybyBjYWZlNA==

5. Hangar-7

De ideale laatste (of eerste stop) direct naast het vliegveld is Hangar-7. Hier worden historische vliegtuigen, helicopters en oude Formule 1 wagens tentoongesteld in een steeds wisselende combinaties. Must-see voor Formule 1 fans. Ook staat hier de capsule waar Felix Baumgartner (die van de parachute sprong vanuit de ruimte) uit is gesprongen. 

Hangar-7 – Wilhelm-Spazier-Straße 7A, Salzburg

SGFuZ2FyLTcgSW50ZXJpb3I=

Als je een trip naar Salzburg plant, kijk dan of je de stad kan bezoeken tijdens het jaarlijkse Rupertikitag festival en maak zeker tijd voor een prachtige wandeling in het nabij gelegen Grossartal.

Praktische informatie:

Vervoer? Eurowings vliegt wekelijks via Hamburg naar Salzburg.
Overnachten: Hotel & Villa Auersperg net aan de overkant van de rivier
Meer informatie? Visit Salzburg 

TW96YXJ0IERpbm5lciBDb25jZXJ0

Bonus tip: Mozart Dinner Concert

De muziek uit de Sound of Music is natuurlijk niet het enige bekende dat uit Salzburg komt. Het geboortehuis van Mozart staat midden in de stad en overal zijn er herinneringen aan hem en zijn muziek te zien. Een leuke manier om van de muziek te genieten is door een diner concert te bezoeken. Het eten mag dan niet geweldig zijn, de muziek is dat zeker wel. Een echte (chique) avond uit!

Sankt-Peter-Bezirk 1/4, Salzburg